ŠKODA byla vyznamenána za svou příkladnou politiku zaměstnanosti vůči lidem se zdravotním postižením. Získala vyznamenání „Společensky prospěšný projekt roku 2011“ v rámci ceny „TOP Odpovědná firma 2011“

Doklad společenské odpovědnosti firmy

V rámci ceny „TOP Odpovědná firma 2011“ vyhlašované v České republice, získala automobilka vyznamenání v kategorii „Společensky prospěšný projekt roku 2011“. Je to ocenění rozsáhlých opatření, která společnost ŠKODA přijala v souvislosti se zaměstnáváním postižených osob. Za toto angažmá získala už společnost v letošním roce cenu „Zaměstnavatel bez bariér“.

Automobilka provozuje pět dílen pro lidi se zdravotním postižením

ŠKODA podporuje postižené při jejich zpětném zařazení do pracovního života mnoha způsoby. Jedním z nich je i celkem pět dílen pro více než 200 postižených pracovníků. Pomocí těchto zařízení vytváří výrobce v těsné spolupráci s odbory OS KOVO lidem se zdravotním postižením nové perspektivy. První dílna byla otevřena v roce 2006, zatím poslední pak zhruba před rokem v Mladé Boleslavi. Tam se nachází ještě tři, jedna je i v závodě v Kvasinách.

ŠKODA zaměstnává více než 200 lidí s handicapem

„Naše angažmá pro kolegyně a kolegy s tělesným postižením je pro společnost ŠKODA jakožto automobilku s celosvětovou působností a největšího soukromého zaměstnavatele v České republice samozřejmostí a součástí naší společenské odpovědnosti“, říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA pro oblast lidských zdrojů. „Corporate Social Responsibility (společenská odpovědnost) je pro nás každodenní praxí v čestném jednání s našimi zhruba 26.000 zaměstnanci. Naši zaměstnanci jsou základem našeho úspěchu v posledních letech i v budoucnosti. K úspěchu přispívá každý jednotlivec“, říká Wojnar.