Na autodromu v Sosnové se konal již desátý ročník Global Assistance Setkání mistrů, které představuje pohromadě několik motoristických disciplín (rally, rallycross, autocross)

Setkání mistrů 2011

Každý rok se na autodromu v Sosnové setkávají jezdci z rally, rallycrossu, autocrossu na Global Assistance Setkání mistrů 2011. Nekteří se zde svezou se svým starým vozem a přes zimu davají do kupy nové auto. Ale jsou zde tací, co do Sosnové přivezli již nové načiní na rok 2012 a učí se s ním zacházet. Českou premiéru zde zažil soutěžní speciál Ford Fiesta WRC.

Ford Fiesta WRC

Asi nejzajímavějším vozem startovního pole byl Ford Fiesta WRC juniorského mistra světa Martina Prokopa. Ještě před Setkáním mistrů ho jezdec představil v Praze a zveřejnil své plány na příští sezónu. Ta předpokládá 10 soutěží mistrovství světa s vozem nejvyšší specifikace WRC. V Sosnové pak ukázal, že si pomalu na auto zvyká a ve finále porazil Pecha o necelou vteřinu.

MINI Cooper WRC

Ani Václav Pech nezahálí a i on přivezl novinku v podobě MINI COOPER 1,6t , z něhož byl pro závod vyndán restriktor, čímž se vůz zařadil mezi vozy WRC. Již nyní se můžeme těšit, co nám Ašín s tímto vozem na našich soutěžích předvede. Je jasné, že bude patřit k favoritům na titul.

Kategorie Rally

Na Setkání mistrů měly největší zastoupení soutěžní vozy a každý z návštěvníků si přišel na své. Od historických (Opel Kadet, BMW, Opel Ascona) přes enka (Mitsubishi Lancer EVO IX, Subaru Impreza Sti) dále S 2000 (Ford Fiesta S2000, Škoda Fabia S2000) a po tu nejsilnější kategorii WRC. Tam se objevily již oba nové speciály (Ford Fiesta WRC, Mini Cooper 1,6T) doplněné pleádou vozů Škoda (Škoda Fabia WRC, Škoda Octavia WRC). Za volanty Fabie WRC seděli loňský Český Mistr Pavel Valoušek a soutěžní naděje Jan Černý.

Rallycross a Autocross

Mezi rallycrossovými speciály měla největší zastoupení značka Škoda vozy Fabia první a druhé generace. V Autocrossu nesmíme zapomenout na Jaroslava Hoška, který je jedním z nejuznávanějších jezdců tohoto sportovního odvětví nejen u nás, ale v celé Evropě. Nyní si prohlédněte naši fotogalerii, kterou jsme rozdělili na dvě části. První je z boxů a druhá přímo z dráhy, kde vozy bojovaly o cenné vteřinky.

 

Fotogalerie I. – Setkání mistrů 2011 – boxy

Fotogalerie II. – Setkání mistrů 2011