ŠKODA i v letošním roce získala renomovanou cenu „Českých 100 nejlepších“. Už pojedenácté automobilka získala prestižní ocenění nejlepšího podniku České republiky. Od roku 1996 vyznamenává Panevropská společnost pro kulturu, vzdělanost a vědeckotechnickou

„Českých 100 nejlepších“

Díky jedenácti vítězstvím a pěti druhým místům je ŠKODA zdaleka nejúspěšnějším podnikem v hodnocení „Českých 100 nejlepších“. „Inženýrské umění a výroba automobilů mají v České republice dlouhou tradici. Na tom je založen úspěch značky ŠKODA. I v letošním roce dokázala automobilka na mezinárodním automobilovém trhu důsledně udržovat svůj úspěšný kurz. Vyznamenání naplňuje všechny pracovníky společnosti ŠKODA hrdostí. ŠKODA odstartovala největší modelovou ofenzívu ve své historii a do budoucna si stanovila ctižádostivé cíle. Ocenění je pro nás potvrzením toho, že jsme na dobré cestě,“ uvedl předseda představenstva ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland.

Automobilka získala prestižní ocenění již pojedenácté

„Tato cena je pro společnost ŠKODA velkým uznáním za výkony našich zaměstnanců na celém světě,“ zdůraznil člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast personalistiky Bohdan Wojnar. „Vyznamenání pro nejlepší český podnik nás naplňuje hrdostí a je odměnou za tvrdou práci. Na druhé straně také skvěle doplňuje náš opět rekordní rok a je pro celé osazenstvo podnětem pro další růst v příštích letech,“ říká Wojnar.

ŠKODA letos prodá více než 800.000 vozů

ŠKODA v letošním roce poprvé na celém světě prodá více než 800.000 vozů. V příštích letech chce automobilka ještě přidat a do roku 2018 zvýšit svůj prodej na nejméně 1,5 milionu vozů ročně. Za tímto účelem podnik investuje do nových produktů, kapacit a trhů. Jen v příštích dvou letech ŠKODA představí v průměru každých šest měsíců nový model. V podobě malého vozu Citigo a kompaktní limuzíny Rapid, určené pro indický trh, uvedla značka v posledních týdnech první představitele této modelové ofenzívy na první trhy. Model Citigo přitom slavil svou prodejní premiéru na domácím českém trhu.

Předání cen za přítomnosti prezidenta republiky

Slavnostní udělování cen „Českých 100 nejlepších“ se konalo 25. listopadu 2011 za přítomnosti prezidenta republiky Václava Klause ve Španělském sále Pražského hradu.