Michael Schumacher a Sebastian Vettel získali již pátý titul ROC Nations Cup pro Team Německa a náramně tím potěšili své domácí fanoušky v Düsseldorfu.

ROC Nations Cup

Ve finále porazil tým Německa ve složení Michael Schumacher a Sebastian Vettel své soupeře Toma Kristensena a Juho Hänninena z týmu Nordic. Seveřané v semifinále porazili favorizovaný tým z Francie (Sébastien Ogier a Romain Grosjean) a Němci tým Velké Británie (Jenson Button a Andy Priaulx). Tým Německa Michael Schumacher a Sebastian Vettel poslal domácí publikum do euforie, když vyhrál svůj již pátý titul ROC Nations Cup.

Škoda Fabia Super 2000

V ROC Nations Cupu  se sešly legendy ze všech odvětví motoristického sportu a na paralelní trati v ESPRIT aréně usedly za volanty různých vozidel. Velmi atraktivní bylo například Audi R8 LMS nebo  KTM X-Bow. Z našeho pohledu nejvíce zaujaly vozy Škoda Fabia S2000, se kterou Jan Kopecký zajel nejrychlejší jízdu sobotního dne časem 1:09,5144.

Michael Schumacher řekl:

“Je to fantastické. Zklamal jsem trochu v semifinále, ale Sebastian jel jistě. Nyní jsme vybojovali další titul – číslo pět! Jsem opravdu hrdý na to, přidat své jméno na trofej, ale samozřejmě jsem ještě více hrdý na to, že mohu reprezentovat Německo. Zítra by bylo skvělé, kdyby jeden z nás mohl znovu vyhrát. “

Sebastian Vettel dodal:

“Je to zvláštní vyhrát  pět jízd v řadě, a to zejména v případě, že jedete před domácím publikem. Fanoušci byli opravdu úžasní a připravili nám neuvěřitelný večer.”

Skupina A – ROC Nations Cupu

Tým Francie (Sébastien Ogier, Romain Grosjean) a tým Nordic (Tom Kristensen, Juho Hänninen) si vybojovaly účast v prvním semifinále. Dále s nimi ve skupině ještě byly týmy SAT1 tým Německa 2 (Timo Glock, Timo Scheider) a USA (Travis Pastrana, Brian Deegan)

Skupina B – ROC Nations Cupu

Tým Velké Británie (Jenson Button, Andy Priaulx) porazil tým Německo (Sebastian Vettel, Michael Schumacher) a oba postoupily do druhého semifinále. Ve skupině s nimi ještě bojovaly Slovanský tým (Vitalij Petrov, Jan Kopecký) a All Stars tým (David Coulthard, Filipe Albuquerque).

 

Do ESPRIT arény v Düsseldorfu nakonec přišlo fandit 33.968 fanoušků, který hnal domácí tým Německa k vítězství.

Fotogalerie ROC Nations Cup