Soutěžní jezdec Sébastien Ogier prošel úžasně Race of Champions a hned na první pokus si odváží vítězství.

Race of Champions

Sébastien Ogier ve finále na dvě vítězné jízdy porazil Tomi Kristensena, který cestou do finále nejprve vyřadil Buttona a poté i miláčka publika Michaela Schumachera. Tomi ke své cestě do finále uvedl „Je to skoro lepší než Vánoce!“. Asi nejsledovanější bylo čtvrtfinále, kde proti sobě nastoupil Schumacher a Vettel. Štěstnější byl sedminásobný mistr světa a postoupil do semifinále.

Vítěz Sebastien Ogier pak řekl

„Jsem velice šťastný. Byl to velmi příjemný víkend. Tom je velmi dobrý řidič a vyhrát tento závod na první pokus, je prostě úžasné. Bylo zde mnoho nových aut, se kterými jsem se musel učit jet správnou stopou. Ale já jsem tvrdě tlačil na plyn a neudělal žádnou chybu. Byla zde zábava a také chci pogratulovat Janu Kopeckému za pěkný závod s vozy Škoda, kterou budu řídit v příštím roce. Byl jsem velmi hrdý na to, že jsem byl pozván na Race of Champions.”

Škoda Fabia Super 2000

Poprvé v historii měla zastoupení v  Race of Champions i Česká republika. Kromě vozů Škoda Fabia S2000 se ve startovním poli objevil i náš jezdec. Pro Jana Kopeckého to bylo úžasné zakončení letošní sezóny a zvláště za volantem vozů s okřídleným šípem ve znaku patřil k nejrychlejším a dokonce porazil právě na Fabii pozdějšího celkového vítěze Sébastiena Ogiera.

Jan Kopecký

“Se Sébastienem Ogierem to byl pěkný závod s vozy Škoda. Usnul jsem sice na startu a ztratil trochu v prvním kole, ale ve druhém jsem již neudělal žádné chyby a porazil jsem ho o pouhou desetinu vteřiny. Jinak to bylo pro mě hodně těžké. V ostatních autech jsem neměl tolik důvěry, protože k poznání byla jen dvě kola. Rozjížďka proti Mattiasu Ekströmovi se jela s Audi, takže jsem věděl, že  bude těžké ho porazit, zvláště když neudělá chybu. Ale jsem šťastný, že jsem tady, protože všechny ostatní jezdci jsou opravdu úžasní a vždy si s vámi rádi promluví o čem chcete”.

Škoda Motorsport

Závěr sezóny týmu ŠKODA Motorsport byl korunován o nadcházejícím víkendu na prestižním setkání mistrů motoristických disciplín, závodu Race of Champions v německém Düsseldorfu. Za tým ŠKODA Motorsport se jej zúčastnili oba piloti, Jan Kopecký i Juho Hänninen, a to jak v sobotním klání národů, tak v nedělním závodu jednotlivců. Automobilka poskytla do závodu čtyři vozy Fabia Super 2000. Účast na Race of Champions je dalším vrcholem v jubilejním roce 110 let aktivit motosportu značky ŠKODA.

 

Fotogalerie Race of Champions 2011