Tým ŠKODA Motorsport vstupuje do sezony 2012 hned první lednový víkend nového roku na Jänner Rally a to s oběma továrními posádkami.

Tým ŠKODA Motorsport

Tovární tým chce i po nejúspěšnější sezoně své historie bojovat letos o přední příčky a zaměří se na tři seriály – prioritou bude obhajoba titulu v Intercontinental Rally Challenge (IRC), nově též účast ve vybraných soutěžích Mistrovství Evropy a rovněž v Mistrovství České republiky.

Mistrovství Evropy, České Republiky a Rakouska

Úvodní soutěž nové sezony se koná v okolí rakouského města Freistadt a poprvé v historii je součástí evropského šampionátu. Vedle tradičního zařazení do rakouského mistrovství se Jänner vrací po tříleté pauze do českého šampionátu. Pro ŠKODU a české jezdce tak má tato soutěž i přes neúčast úřadujících šampionů Česka – Romana Kresty a Evropy – Lucy Rossettiho zvláštní nádech.

Juho Hänninen

Úřadující mistr světa SWRC Juho Hänninen je plný odhodlání: „Těší nás, že to brzy opět začne. Bude to pro nás na Jänneru úplně nová zkušenost, jednak se soutěží a jednak s celým evropským šampionátem. Zároveň to je však nová výzva a my se jí stavíme rozhodně čelem. Věřím, že na Jänneru bude sníh, bylo by to pro všechny zajímavější.“

Jan Kopecký

Vicemistr IRC Jan Kopecký jde na start nové sezony s novým spolujezdcem: „První soutěž sezony je vždy něco speciálního. Společně s Pavlem se velmi těšíme, čeká nás první celý společný rok. Na Jänneru jsem již třikrát startoval, hodně bude záležet na podmínkách na trati.“

Jänner Rally 2012

Rally je charakteristická proměnlivými a často sněhovými podmínkami na trati. Na posádky čeká 18 rychlostních zkoušek s 240 ostrými kilometry a více než 600 kilometry přejezdů. Na startu nebude chybět domácí matador a devítinásobný šampion Rakouska Raimund Baumschlager startující s privátní Fabií Super 2000.