ŠKODA v závodě v Kvasinách otevřela tři nová školící centra pro provozy logistiky, svařovny a lakovny. Automobilka tak má ve svých závodech celkem třináct zařízení pro vzdělávání a zvyšování kvalifikace výrobního personálu.

Nová centra pro logistiku, svařovnu a lakovnu v závodě v Kvasinách

Tyto investice jsou důležitým opatřením v rámci Růstové strategie ŠKODA. Do roku 2018 chce automobilka zvýšit své celosvětové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně. V této souvislosti zvyšuje také výrobní kapacity svých závodů.

Automobilka dále investuje do know-how výrobního personálu

„Náš růstový kurs bude v příštích letech klást zvýšené požadavky na naše zaměstnance,“ zdůraznil Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA pro oblast výroby a logistiky. ŠKODA do tří nových školících center v Kvasinách investovala celkem 600.000 EUR. Jednalo se o přestavbu a rozšíření stávajících prostor. Školí se téměř všechny funkce příslušných provozů, počínaje výrobními dělníky přes koordinátory a agenturní personál až po mistry. Těžištěm vzdělávání je zlepšení procesních dovedností. „Ve všech závodech budeme vyrábět podstatně více vozů než dosud. To vyžaduje proškolený a kvalifikovaný personál, který výrobní procesy ve všech směrech dokonale ovládá. Cílené školení a vzdělávání v našich školících centrech tuto kvalifikaci trvale zajistí a je tak nezbytnou součástí naší Růstové strategie,“ dodává Oeljeklaus.

V roce 2011 bylo proškoleno zhruba 6.000 zaměstnanců

Česká automobilka disponuje ve svých výrobních závodech hustou sítí školících center. Ve třech českých závodech a v závodě v indickém Aurangabadu jsou takzvaná ‚Leancentra‘ a školící centra pro svařovnu, lakovnu, výrobu motorů, logistiku a montáž vozů. Jen v roce 2011 bylo proškoleno zhruba 6.000 zaměstnanců. Také po zprovoznění nejnovějších center v Kvasinách bude ŠKODA v těchto investicích pokračovat. V polovině prosince 2011 byla v hlavním závodě v Mladé Boleslavi zahájena stavba nového ‚ŠKODA Leancentra’, jehož cílem bude zeštíhlení procesů ve výrobě a administrativě. Jen do tohoto projektu investuje ŠKODA zhruba 5,3 milionů EUR.