Jezdec továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký zvítězil v tradiční a renomované anketě českých motoristických
novinářů a odborníků Zlatý volant v kategorii rally za výkony v roce 2011.

Celkově pátý Zlatý volant pro Kopeckého

Kopecký přidal celkově pátý vavřín do sbírky vítězství z let 2004,2006,2007 a 2010. Petr Starý, spolujezdec Kopeckého z posledních let, získal cenu pro nejlepšího spolujezdce.

Tradiční anketa českých motoristických novinářů a odborníků

Jan Kopecký bojoval až do poslední soutěže loňského ročníku Intercontinental Rally Challenge o celkový titul, který mu nakonec těsně unikl o pouhý bod. Potřetí za sebou tak získal titul vicemistra IRC a dvěma vítězstvími na domácí Barum Rally a v Maďarsku pomohl výraznou měrou značce ŠKODA k obhajobě titulu šampiona IRC. Rok 2011 byl nejúspěšnějším rokem v motoristické historii značky ŠKODA. Vedle zisku titulu mezi jezdci a značkami IRC si mladoboleslavská automobilka připsala na své konto poprvé vítězství v Mistrovství světa kategorie SWRC.

Jan Kopecký

„Vážím si ocenění českých motoristických odborníků i obhajoby Zlatého volantu z loňského roku. Je výrazem uznání profesionální práce celého týmu ŠKODA Motorsport a špičkové podpory, které se nám od továrního týmu dostává.“ Porota složená z předních českých motoristických novinářů a odborníků vybírá celkové vítěze v kategoriích rally, okruhy, závody do vrchů, autokros + rallykros, vytrvalostní soutěže a motokáry. Do finálových kol se pravidelně dostávají pouze ti závodníci, kteří jednoznačně triumfovali buď v domácích šampionátech, nebo se dokázali výrazně prosadit na mezinárodní scéně.

I v letošním roce se Jan Kopecký objeví v barvách továrního týmu ŠKODA Motorsport. Prioritou bude zisk třetího titulu IRC ve značkách v řadě. Zároveň se představí fanouškům rallysportu v domácím mistrovství.