Dalším zajímavým přírůstkem z dílny Benet Automotive s.r.o. je projekt Škoda Fabia BT Race.

BENET AUTOMOTIVE

Společnost BENET AUTOMOTIVE s.r.o. přináší individuální a komplexní řešení pro úpravu Vašeho vozu Škoda. Projekt BT nabízí sportovní úpravu interiéru, exteriéru, motoru, podvozkové a výfukové soustavy, která tvoří harmonický vyvážený celek. Na všechny úpravy se vztahuje standardní zákonná záruka.

Fabia BT Race

Nejmenším vozem upraveným v dílnách Benet Automotive s.r.o. je projekt Škoda Fabia BT Race. Pro základ byla použita Fabia RS druhé generace. Pod kapotou se ukrývá motor 1,4 TSI o výkonu 158 kW (212 PS) při 5000 ot/min a točivý moment je 302 Nm při 5000 ot/min. Fabia BT Race zrychlí z 0 na 100 km/h za 7,1 a dosáhne maximální rychlosti 228 km/h. O zajímavý zvukový projev se stará laděná koncovka výfuku.

Sportovní podvozek -35

Inženýři od Benet Automotive se zaměřili i na podvozkové skupiny. Lepších jízdních vlastností a snížení o 15 mm bylo dosaženo pomocí sportovních pružin a tlumičů. Úpravě se nevyhnuly ani brzdy, které nyní mají průměr 340 mm a čtyřpístkové třmeny. Vše doplňují osmnácti palcová kola.

Interier v kůži

Exteriér nedosáhl zásadních změn. Spíše jen decentní, například střech a kola do barvy interieru. Na ten se u Benetu podívali důkladněji, kde barevně lakovaná přístrojovka přechází do kožených sportovních sedaček a stejné barvy jsou i ostatní kožené doplňky.

Související články:

BT Project – Superb BT Cross

BT Project – Octavia, Yeti

BT Project – Octavia BT Sport

Velká fotogalerie BT Project