Jezdec továrního týmu ŠKODA Motorsport a úřadující mistr světa kategorie SWRC Juho Hänninen bude hlavním esem rakouského veletrhu motorsportu – víkendové Racingshow ve Vídni.

Racingshow 2012

Součástí bude veřejná debata fanoušků a odborníků z Rakouska a Česka na téma rallysport. ŠKODA na veletrhu vystaví rovněž svůj vítězný model Fabia Super
2000.

Mistr světa SWRC Hänninen

Juho Hänninen byl hostem Racingshow již před dvěma lety a jak sám říká, od té doby on i celý tým ŠKODA Motorsport urazil velký kus cesty, na které posbíral řadu zkušeností a úspěchů: „Když jsem zde byl poprvé v roce 2010, zdaleka jsem netušil, čeho se nám společně podaří dosáhnout. Dvakrát jsme získali titul IRC ve značkách, společně s mým spolujezdcem Mikko Markkulou jsme vyhráli titul IRC mezi jezdci. K tomu jsme splnili sobě i značce ŠKODA velký sen: titul mistra světa SWRC“, říká úřadující šampion. „Jsem rád, že mohu být součástí skvělého týmu a značky ŠKODA a těším se i na letošní sezonu v týmu ŠKODA Motorsport, kde nás čeká opět řada nových výzev“, doplnil Juho.

Významnou součástí Racingshow bude diskuze na téma rallysport, které se zúčastní přední protagonisté z Rakouska a Čech. Hlavním tahákem bude pro fanoušky vystoupení Juho Hänninena tuto neděli 29.ledna ve 13:15.

Jänner rally

Tým ŠKODA Motorsport se letos zúčastnil své první soutěže na lednové Jänner rally. Slavil na ní vítězství díky posádce Kopecký-Dresler, druhé místo bral právě Hänninen s Markkulou.