Oleje se značkou MOGUL si vydobily své místo nejen na českém trhu. V současné době nabízí oleje, které se používají ve vozech jak v běžném silničním provozu, tak i v závodních speciálech.

Oleje Mogul nejen pro širokou veřejnost

V loni započala spolupráce mezi SKODAHOME.cz a  firmou Paramo, jejíž nejznámějšími produkty jsou oleje se značkou MOGUL. Pro širokou motoristickou veřejnost je určena řada MOGUL EXTREME, kterou lze koupit například v síti čerpacích stanic Benzina, Pap Oil, Eurooil atd. Řada MOGUL Professional je určena výhradně pro prodej do segmentu autorizovaných servisů a k dispozici bude i na e.shopu výrobce. Paramo deklaruje, že světová kvalita motorových olejů MOGUL je vhodná i do výkonných a drahých aut, jako je například Audi Q7.

Trocha historie firmy PARAMO

Kdysi dávno ve Vídni prodával David Fanto ve svém krámku petrolej. Nevedl si špatně, a proto se rozhodl zřídit vlastní závod na destilaci a následnou rafinaci petroleje z ropy. Místo pro svůj záměr nalezl v Pardubicích, kde byla nejen voda a železnice, ale i rozvětvený průmysl. Usazování prvních kotlů a kladení potrubí začalo na jaře roku 1889. Později vyrostly další objekty: odparafinovací a výrobna svíček. Kromě petroleje tak bylo celé rakousko-uherské mocnářství zaplavováno žlutými balíčky s nápisem Pardubitzer Paraffin Ceresin und Kerzenfabrik. Olej MOGUL 5W-50 EXTREME používá i loňský Mistr republiky v rally Roman Kresta ve svém soutěžním voze Škoda Fabia S2000.

Soutěžní formulář

Pravidla soutěže.

Hlavní změnou letošní soutěže bude, že vylosujeme tři výherce, z nichž každý dostane 5 litrů oleje z řady EXTREME. Každý soutěžící, který správně odpoví na všechny otázky postoupí do finále, kde budou vylosováni tři vítězové (max.3 odpovědi na soutěžícího). Uzávěrka soutěže bude 29.února 2012 a do konce týdne oznámíme i vítěze. Cena bude buď zaslána poštou, nebo osobně předána na 14.srazu SKODAHOME.cz. Zde budou opět představeny oleje MOGUL, a někteří z vás si je budou moci odvést pro své motorové miláčky.

Soutěží se o oleje: MOGUL 5W-30 EXTREME, MOGUL 10W-40 EXTREME, MOGUL 15W-40 EXTREME

Jak se jmenuje řada o kterou soutěžíme:
A- Extreme
B- Racing
C- Professional

Jaký olej požívá Roman Kresta ve svém soutěžním speciálu:
A- MOGUL 0W-40 EXTREME
B- MOGUL 5W-30 EXTREME LFIII
C- MOGUL 5W-50 EXTREME SPORT

Od kterého roku nesou oleje název MOGUL:
A- 1889
B- 1918
C- 1927

Jak se jmenuje řada pro zahradní techniku:
A- MOGUL Alfa
B- MOGUL Beta
C- MOGUL 5W-50 Gama

Za kterou řadu olejů získalo Paramo cenu PETROLawards:
A- Extreme
B- Moto
C- Professional

Soutěžní formulář