U příležitosti světové výstavní premiéry pětidveřového provedení modelu Citigo na mezinárodním ženevském autosalonu, zveřejnila ŠKODA kompletní ceník novinky pro český trh. Oproti třídveřové variantě vozu Citigo jsou ceny jednotně o 10 000 Kč vyšší.

Kompletní ceník minivozu značky ŠKODA

Ve výbavě Active s motorem 1,0 MPI/44 kW tak novinka startuje na příznivých 189 900 Kč. Na opačném konci ceníku je pak vrcholné provedení Elegance s pohonnou jednotkou 1,0 MPI/55 kW za 229 900 Kč. Všichni autorizovaní obchodníci ŠKODA v České republice jsou již v tuto chvíli připraveni přijímat objednávky. První vozy se k zákazníkům v České republice dostanou na přelomu března a dubna 2012.

První pětidvéřové Citigo k dodání na přelomu března a dubna 2012

Na českém trhu je pětidveřové Citigo k dispozici ve třech výbavových stupních: Active, Ambition a Elegance. Ceny s motorem 1,0 MPI/44 kW startují na 189 900 Kč za Active, resp. na 204 900 Kč a 219 900 Kč za Ambition a Elegance. Za 10 000 Kč je v nabídce silnější varianta motoru 1,0 MPI s výkonem 55 kW.

Stabilizační systém ESP

Již základní stupeň Active nabízí vysoký standard bezpečnosti a praktičnosti. Nechybí například přední airbagy, boční airbagy s funkcí ochrany hlavy, posilovač řízení či tónovaná skla. Prostřední výbavový stupeň Ambition přidává mimo jiné stabilizační systém ESP, centrální zamykání s dálkovým ovládáním nebo elektrické ovládání oken vpředu. Nejvyšší Elegance je bohatší například o mlhové světlomety, 14″ kola z lehké slitiny, klimatizaci či rádio CD/MP3 a přípravou pro multimediální navigaci Move&Fun.

Palubní počítač, klimatizace, zadní parkovací senzory …

Komfortní, funkční a bezpečnostní výbavu modelu Citigo lze snadno rozšířit prostřednictvím paketů Plus za 5 000 Kč. Zatímco Active Plus přinese mimo jiné výškově nastavitelné sedadlo řidiče, centrální zamykání s dálkovým ovládáním či elektrické ovládání předních oken, Ambition Plus přidává palubní počítač a klimatizaci. Elegance Plus obsahuje malý kožený paket a zadní parkovací senzory.

“City Safe Drive”

Zákazník si pro svůj model Citigo může vybrat ze široké nabídky volitelných výbav. Bezpečnost v hustém městském provozu zvyšuje aktivní brzdový asistent “City Safe Drive”, jenž dokáže při rychlostech nepřevyšujících 30 km/h samočinně zabrzdit a tím zabránit kolizi. Pro Ambition a Elegance stojí aktivní brzdový asistent pouze 4 000 Kč, pro Active je pak nabízen ve výhodném balíčku s ESP za 10 000 Kč. V nabídce je rovněž atraktivní, elektricky posuvná střecha s velkorysým prosklením za 15 000 Kč.

Ekologický paket Green tec

Za příplatek 9 000 Kč je nejmenší model v nabídce značky ŠKODA dostupný s ekologickým paketem Green tec. Jeho součástí je soubor opatření pro snížení spotřeby, který zahrnuje mimo jiné systém Start-Stop, rekuperaci brzdné energie či pneumatiky s nižším valivým odporem. Paket Green tec je možné přiobjednat k oběma motorizacím.

Už krátce po svém uvedení zaznamenal model Citigo úspěch v novinářské anketě Auto roku 2012, kterou pořádá Svaz dovozců automobilů (SDA) spolu se Sdružením automobilového průmyslu (SAP). Kompaktní minivůz vůz značky ŠKODA suverénně zvítězil v kategorii městských automobilů.