Dramatickou a napínavou podívanou nabídla druhá soutěž letošního šampionátu IRC na ostrově Gran Canaria. Fantastický souboj vítězného Kopeckého s druhým Mikkelsenem až do samotného konce rally.

Druhý double v řadě pro značku ŠKODA

Asfaltová rally se nesla ve znamení nelítostného boje o každou vteřinku mezi vítězným Janem Kopeckým z týmu ŠKODA Motorsport a druhým v pořadí Andreasem Mikkelsenem z týmu ŠKODA UK Motorsport. I když ještě po předposlední rychlostní zkoušce vedl Mikkelsen o 3,6 sekundy, palmu vítězství si nakonec odnesl Jan Kopecký. ŠKODA tak získala druhý double po sobě a upevnila si vedení v hodnocení značek. Mikkelsen je první mezi jezdci.

Škoda Fabia Super 2000

Oba jezdci továrních Fabií Super 2000 – Andreas Mikkelsen a Jan Kopecký – udávali tempo soutěže od samého začátku a bylo jasné, že o prvenství se rozhodne právě mezi nimi. Kopecký vyhrál celkem osm rychlostních zkoušek, Mikkelsen sedm. První den končil Kopecký ve vedení o 1.2 sekundy, Mikkelsen v úvodní sobotní sekci náskok smazal a držel se až do poslední rychlostní zkoušky v těsném vedení před Kopeckým. Poslední zkouška přinesla Mikkelsenovi smůlu v podobě drobných technických problémů, které se nakonec podepsaly pod konečným výsledkem. Při svém premiérovém startu na asfaltu s vozem Fabia Super 2000 zopakoval Sepp Wiegand z týmu ŠKODA AUTO Deutschland  velmi dobré čtvrté místo z Azorských ostrovů a po prvních 2 podnicích IRC mu po zásluze patří celkové 3.místo.

Michal Hrabánek

Šéf týmu ŠKODA Motorsport, Kanárskou rally komentuje: „Získali jsme druhý double po sobě a začátek sezony je tak pro značku ŠKODA rozhodně úspěšný. Souboj Andrease s Honzou byl krásný a dramatický od začátku do konce – přesně tyto boje o vteřinky jsou atraktivní pro diváky a charakteristické pro šampionát IRC. Chtěl bych poděkovat všem týmům s vozy Fabia Super 2000 za skvělou reprezentaci značky ŠKODA.“

Jan Kopecký

„Kanárská rally patří mezi mé oblíbené soutěže, asfalt tu má dobrý grip a tratě jsou nádherné. Byl to nelítostný souboj, jehož rozuzlení přinesla až poslední erzeta, ale my jsme samozřejmě chtěli zvítězit. Těšíme se na další příležitost k závodění v IRC. Nyní se již budeme plně koncentrovat na domácí Valašskou rally, chceme domácím divákům předvést co nejlepší výkon.“

Šampionát IRC pokračuje první dubnový víkend asfaltovou Rally Irsko v okolí města Armagh. Jan Kopecký se představí divákům nadcházející víkend na Valašské rally, která je součástí českého rallyového mistrovství. Její první soutěž – lednovou Jänner rally – Kopecký s Dreslerem vyhráli.

Fotogalerie Kanárská rally -IRC