V návaznosti na druhé místo při Valašské rally míří dvojice Roman Kresta s Petrem Grossem do Klatov. Na startu Rally Šumava Klatovy bude mít jejich speciál Škoda Fabia Super 2000 v designu ADELL MOGUL racing teamu startovní číslo 3.

ADELL MOGUL racing

Myšlenky na loňský ročník klatovské soutěže jsou stále spojeny s tragickou havárií olomouckého jezdce Jiřího Skoupila. Všichni členové ADELL MOGUL racing teamu samozřejmě na zkušeného jezdce vzpomenou, stejně jako pořadatelé, kteří kromě tradiční třináctky letos vynechají i startovní číslo 22, které měl loni na svém citroënu právě hanácký rodák. Navíc posádka úřadujících šampionů věří, že se letošní ročník soutěže obejde bez podobné smolné události.

Škoda Fabia Super 2000

Stejně jako na Jänner rally a Valašce nechybí na startu první dva jezdci průběžné klasifikace šampionátu Jan Kopecký a Václav Pech. Ti budou při neúčasti Pavla Valouška hlavními konkurenty Romana Kresty v boji o nejpřednější umístění. V Klatovech samozřejmě nebude chybět ani druhá fabia z dílen Kresta Racingu s Jaromírem Tarabusem za volantem. Celkem je na klatovskou soutěž přihlášeno osm vozů nejrychlejší třídy 2.

Roman Kresta

“Konkurence zůstává nesmírně silná a boj o nejpřednější pozice slibuje vyrovnanou bitvu. Alespoň tomu věřím, i když je mi jasné, že Honza Kopecký s továrním zázemím bude opět nesmírně rychlý a pro Vaška Pecha je západočeská Šumava zase domácím závodem. Samozřejmě uděláme maximum pro co nejlepší výsledek a maximální bodový zisk ze šumavských tratí,” doufá jezdec ADELL MOGUL racing teamu Roman Kresta.

“Na soutěž jsme se připravovali standardně, minulý týden proběhl funkční test vozu, kde jsme trochu doladili i podvozek. Celkově jsme najezdili kolem dvaceti ostrých kilometrů,” popisuje luhačovický jezdec.

Petr Gross

“Letošní Šumava je klasika, s koncepcí rychlostních zkoušek posledních let. První den bude spíše na rozjetí a myslím si, že se bude rozhodovat až na Vimpersku, kde do hry určitě vstoupí i nevyzpytatelné dubnové počasí. Trochu mám obavy, co při horším počasí udělá s erzetami pole historiků jedoucích před námi,” obává se navigátor Petr Gross.

Rally Šumava Klatovy

Rallye Šumava Klatovy odstartuje v pátek 20. dubna 2012 v 17.30 hod. z náměstí Míru v Klatovech. Posádky zahájí soutěž populárním Čínovským okruhem, posléze se utkají o sekundy na dalších šesti zkouškách, na třech úsecích. V sobotu 21. dubna se soutěž přesune na Vimpersko, kde je v harmonogramu osm testů na čtyřech vložkách. Trať Rallye Šumava Mogul měří 570,66 km, porce patnácti měřených úseků čítá 175,68 km.