AZ pneu Tuning Cup odstartoval na Hradeckém letišti, kde se o posledním dubnovém víkendu pořádal tuningový sraz Autosport & Tuning Show Hradec Králové.

Tuning Cup – 8. ročník

AZ pneu Tuning Cup se rozjel na plné obrátky a na Autosport & Tuning Show Hradec Králové
 (27. – 28. 4, CzechRing Hradec Králové) vstoupil již do své osmé sezóny. Start proběhl za krásného, můžeme říci letního počasí, ač podle kalendáře byl ještě duben.  Tuning Cup se letos skládá z pěti soutěží a finále, které se uskuteční na výstavě Prague Car Festival 2012.

CzechRing Hradec Králové

Autodrom Hradec Králové (CzechRing) je moderní závodní dráha, která nabízí dva základní okruhy A a B pojízdné v obou směrech s možností dalšího prodloužení o plochu C. CzechRing má mimoúrovňové křížení, které pokrývá stejně, jako oba okruhy asfaltový povrh. Součástí této mostní konstrukce je také nadchod pro pěší, který umožňuje přechod hlavní dráhy A.

Autosport & Tuning Show

Součástí srazu nebylo pouze první kolo AZ pneu Tuning Cup 2012, ale i řada dalších soutěží a akcí. Největší pozornost si opět vysloužily sprinty na 400 metrů, doplněné jízdami na okruhu pro vylosované diváky. Ti se svezli vozy Subaru Impreza WRX STi, Lotus Super Seven a velmi atraktivním závodním speciálem Škoda130 RS A5. Parádním lákadlem pro všechny účastníky byla i účast veteránů, soutěžících ve velmi populární Rallye Praha Revival.

Škoda 130 RS A5

Unikátní Škoda 130 RS A5 přímo v akci na okruhu. Tvarově a koncepčně vůz odpovídal Š 130 RS, což je podtrženo i typovým označením vozu. Motor byl převzat ze Škoda 180 RS z roku 1974, tj. čtyřválec s rozvodem OHC, o objemu 1771 ccm o vrtání a zdvihu 87 x 74,5 mm, stupni komprese 11 a výkonu 154 k při 6250 ot/min. Přesunutí chladičů dovolilo podstatně snížit příď vozu. Vůz startoval v podzimním mezinárodním závodě v Mostě 1978 mezi plackami a údajně si vedl pilotován veteránem Jaroslavem Bobkem velmi zdatně. V tréninku 4. čas, v závodě pro poruchu mazání odpadl z třetího místa za Lolami Schulze a Risse.

1.kolo AZ pneu Tuning Cup

Na CzechRing Hradec Králové se zúčastnilo prvního kola naší nejvyšší tuningové soutěže AZ pneu Tuning Cup na osm desítek soutěžících. Ti byli rozděleni do 13 kategorií, které letos doznaly několika změn. Některé byly sloučeny, vynechány a nebo vypsány úplně nové, jakou je například „Cena poroty“. Nejnabitější kategorií byla Škoda Modern Scene (Octavia, Fabia, Superb …), kde se sjelo devět soutěžících. Velmi příjemným zpestřením byla i účast polských soutěžících, kteří to do Hradce Králové nemají daleko. Velmi hezká byla i cena Meguiar’s (autokosmetika), kterou získala nejnaleštěnější natuněná kára srazu.

Závěrem si prohlédněte naši fotogalerii „Autosport & Tuning Show Hradec Králové 2012“ a pomocí fotografií se přeneste na CzechRing Hradec Králové, kde proběhlo první kolo již osmého ročníku AZ pneu Tuning Cup.  Další kolo proběhne hned příští víkend tradiční Fashion Cars ve Vysokém Mýtě.

Velká fotogalerie Autosport & Tuning Show 2012

Výsledky Tuning Cup Autosport & Tuning Show 2012