Okolí řeky Sázavy je jak dělané pro veterány. A právě Posázavský klub historických vozidel pořádal o víkendu orientační soutěž Rallye Ondřejov.

Posázavský Klub Historických Vozidel

Několikrát do roka pořádá Posázavský klub historických vozidel různé soutěže po veterány. Krásná krajina dává velké možnosti vybrat pokaždé jinak zajímavou trasu. Jako každý rok se startuje z Ondřejova, který je známý svojí hvězdárnou, ve které je i Astronomické Muzeum Vojtěcha Šafaříka.

Rallye Ondřejov

Hned po startu následovala jízda zručnosti, která se každý rok v něčem liší. Loni se do ní startovalo pozadu. Dopolední trasa vedla z Ondřejova přes Senohraby, Pyšely, Čerčany až do Ostředku, kdy byl pro soutěžící připraven oběd. Odpolední část vedla přes Sázavu až do Konojed a zpět přes Hradové Střimelice zpět do Ondřejova.

Na trase byly i tři kontroly, kde soutěžící řešili vědomostní kvízy. V cíli, při odevzdání jízdního výkazu, byla připravena ještě úkol zručnosti. Každý soutěžící musel na čas vyměnit svíčku. Poté již pořadatelé spočítali výsledky a vyhlásili vítěze.

SKODAHOME.cz

Jako každý rok se na startu objevil i zástupce SKODAHOME.cz Olin s veteránem Škoda 1000 MBG z roku 1967. Loňské druhé místo letos vylepšeno nebylo, ale jak se mezi veteránisty říká, vyhrál každý, který dojel do cíle.

Velká fotogalerie Rallye Ondřejov