Juho Hänninen s Mikko Markkulou zvítězili přesvědčivým způsobem v turecké rally a upevnili si vedení v hodnocení mistrovství Evropy (ME). Letos tak slaví již třetí prvenství v ME.

Bosphorus Rally 2012

První šotolinová soutěž evropského šampionátu v rally uzavřela zároveň jeho první polovinu. Juho Hänninen komentuje svůj další skvělý letošní výsledek: „Jsme šťastní za vítězství, společně s Mikkem jsme zúročili naše zkušenosti se šotolinovým povrchem. Na neznámé a uklouzané trati plné kamenů hrozilo neustále nebezpečí defektu pneumatiky. Bylo velké horko, rychlé pasáže se tu prolínají s technickými úseky, trať je plná skoků, ale zvládli jsme vše na jedničku. Velký dík patří všem členům týmu.“

Třžetí další Fabia S2000

Na druhém místě turecké rally, jež se jela blízko Istanbulu v asijské části Turecka a byla rozdělena do tří dnů, skončil se ztrátou 1:28.9 domácí pilot Yagiz Avci s Fordem Fiesta Super 2000, který zná místní tratě dokonale z předešlých startů. Třetí příčku obsadil úřadující mistr Evropy Luca Rossetti s privátní Fabií Super 2000.
 
Mistrovství Evropy pokračuje další soutěží na Madeiře 26.-28. července.

Velká fotogalerie Bosphorus Rally 2012

 

Rally di San Marino 2012

Ve stejném termínu se jela i další soutěž IRC, kde ale továtní tým Škoda Motorsport nestartoval. Rally di San Marino vyhrál Basso na voze Ford Fiesta RRC před třemi vozy Škoda Fabia S2000 (Mikkelsen, Scandola, Wiegand).