Srazy pro vozy s okřídleným šípem ve znaku nejsou jen doménou České republiky, a my jsme jeden takový navštívili u našich západních sousedů.

4. IST 2012

O první červnové sobotě se v těsné blízkosti městečka Pobershau konal již 4. Internationales Škoda Treffen. Od pátku 6.7.2012 do soboty 7.7.2012 navštívilo sraz přes třista vozů Škoda. Asi nejvíce účastníků bylo s vozy specifikace RS, jelikož příznivci tohoto fóra byli i pořadateli tohoto srazu.

BT Design

Na srazu jsme mohli zaregistrovat i několik partnerů. Hlavním z nich byla Škoda AUTO POINT GmbH, která přivezla takřka kompletní kolekci bílých vozů Škoda, kterým dominovala zelená designová studie Fabia RS 2000. Dalšími partnery byly Milotec a BT Design. A právě druhý jmenovaný zde představil unikátní koncept vozu Škoda Yeti ETAPE.

Boj s počasím

Asi největším nepřítelem 4. IST 2012 srazu bylo počasí. To si v sobotu postavilo hlavu a nekompromisně začalo celou parkovací plochu zkrápět kapkami deště a pomalu ji měnilo v blátivou arénu. I to mělo za vliv, že některá auta přijela a po chvilce opět odjela. Pořekadlo, konec dobrý, vše dobré platilo i zde. Po páté hodině dokonce přestalo pršet a ocenění se rozdávala v záři zapadajícího slunce.

Česká ekipa

Z Čech vyrazilo několik skupinek, z nichž velká většina se na cestě domlouvala přes sociální sít Facebook. Tuto skupinku doplnily i dvě starší škodovky, které se také přihlásily do soutěže o pohárky. Nakonec „eLeSo“ (Škoda 120 LS) a „Olin“ (Škoda 1000 MBG) se dostali do TOP 15, kde byli oceněni zajímavou cenou. Tou byla registrační značka na dřevěném podstavci s nápisem 4. IST 2012 (4. Internationales Škoda Treffen 2012.

Co dodat závěrem, začala nám druhá půlka sezóny 2012 a čeká nás několik dalších zajímavých srazů včetně finále Tuning Cup 2012, který bude součástí PRAGUE CAR FESTIVAL. Dále již známe datum podzimního srazu SKODAHOME.cz, který se bude konat 12. – 14. 10. 2012 v tradičním prostředí Triocampu Praha 8 – Dolní Chabry, Ústecká ulice.

Velká fotogalerie 4. Internationales Škoda Treffen