ŠKODA AUTO v rámci Růstové strategie rozšiřuje a modernizuje všechny tři domácí závody v České republice. K tomu automobilka využije nastávající celozávodní dovolenou v době od 30. července do 12. srpna 2012. Firma v době dvoutýdenní odstávky výroby pokro

ŠKODA Rapid

Hlavní výrobní závod v Mladé Boleslavi se intenzivně připravuje na zahájení výroby nových modelů značky ŠKODA. Automobilka proto využívá období celozávodní dovolené k provedení nezbytných příprav. Z výrobních linek mladoboleslavského závodu sjede na podzim letošního roku nová kompaktní limuzína ŠKODA Rapid, napřed k prodejcům v České republice a posléze i na další evropské trhy.

Převodovku DQ200

Severočeský závod automobilky ve Vrchlabí se připravuje na výrobu dvouspojkové převodovky DQ200. Od září 2012 bude ŠKODA AUTO vyrábět převodovku DQ200 pro všechny koncernové značky. Kapacita bude zpočátku činit 1.000 převodovek denně. V druhé polovině roku 2013 se pak bude výroba zvyšovat na maximálně 1.500 kusů převodovky DQ200 denně. Stavební páce probíhají také v pobočném závodě v Kvasinách, provádí se mimo jiné změny ve svařovně, lakovně a na montáži.

ŠKODA AUTO

„ŠKODA připravuje své české závody pro růst příštích let“, zdůraznil Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast výroby a logistiky. „V rámci naší Růstové strategie 2018 chceme do roku 2018 vyrobit a prodat minimálně 1,5 milionu vozů ročně. S rozšířením výrobních kapacit vytváříme potřebné předpoklady pro dosažení našeho strategického cíle. O tom, jak důsledně naše plány realizujeme, svědčí i investice podniku, které v prvním pololetí citelně vzrostly“, říká Oeljeklaus.

ŠKODA Parts Centrum

Vedla náběhů nových produktů a komponentů pokročí ŠKODA AUTO v nejbližších měsících i v dalších důležitých stavebních projektech. Automobilka v současné době staví zcela nový hlavní sklad v Mladé Boleslavi. Rozšířeno bude také ŠKODA Parts Centrum pro originální díly a příslušenství. V současné době je dokončena zhruba polovina stavebních projektů. Klíčovým opatřením je navíc rozšíření Technického centra ŠKODA v Česaně v Mladé Boleslavi. Nové budovy mají být dokončeny postupně v letech 2013 až 2015.

Kromě toho v současnosti probíhá také rozsáhlá renovace ŠKODA AUTO Muzea v Mladé Boleslavi. Znovuotevření je naplánováno na konec letošního roku.