O posledním červencovém víkendu se v Mladé Boleslavi konal již 12. Sraz MBX/MBG, letos otevřený i pro klasická embéčka, která měla i mezinárodní příchuť.

Výrobní závod ŠKODA

Sraz tentokrát již začínal po pátečním poledni, kdy do kempu v Kosmonosech začaly přijíždět první embéčka. Pořadatelé srazu připravili návštěvu výrobního závodu Škoda v Mladé Boleslavi. Nejprve jsme si prohlédli montáž převodovek a motorů, které se dodávají i do ostatních závodů koncernu. Druhou návštěvní halou byla výrobní linka Fábií, kde se rodí nejprodávanější auto v České republice. Po prohlídce závodu následovala prohlídka provizorního muzea, ve kterém probíhá velká rekonstrukce výstavních prostor.

První táborák

Po příjemném odpoledni, které bylo nasáklé vůní benzínu, se asi třetina účastníků opět přesunula do kempu v Kosmonosech. Zde se nejprve začaly doplňovat tekutiny, aby byl ve velkém vedru zachovám pitný režim. To už se začal rozhořívat oheň a přišly na řadu i opečené buřty. Hlavně díky moravským soutěžícím, pátek zakončovaly šťopičky slivovice a hruškovice.

12. Sraz MBX/MBG 2012

Prvním účastníkem na ploše parkoviště za muzeem byly „Lišák“ a jeho červené MBX. To už i z nedalekého Kosmonoského kempu vyrážely další embéčka. Na ploše parkoviště se začaly plnit první soutěžní úkoly. Jeden z nich byl tipnout, kolik váží soutěžní embéčko včetně posádky. Někteří se takřka trefili a 5 Kg byl solidní start do soutěže. Například Olin tipnul 1080 Kg a jeho eMBéGéčko po převážení vážilo 1058 Kg. Po jedenácté hodině započala spanilá jízda po Mladé Boleslavi a zakončila u Bakovské restaurace, kde proběhl oběd.

Start do Rally

Po jedné hodině odpolední následoval start do orientačního závodu, který se jel podle šipkového itineráře a měřil 62 kilometrů. Cestou na posádky čekaly další úkoly, mezi nimiž byla i jízda tužkou po vytyčené trase, ale vše soutěžící viděl přes zrcadlo. Cíl byl v Kozovazech, kde sídlí i muzeum socialistických vozů, mezi nimiž byla i naše oblíbená embéčka. Zpáteční cesta do kempu proběhla jako spanilá jízda, jejíž trasa vedla i přes nově otevřený most mezi Brandýsem a Starou Boleslaví.

Druhý táborák

Večer se opět zapálil táborák a proběhlo vyhodnocení srazu s předáním cen vítězům. Těmi nakonec byly všichni v cíli, ale přeci jen vyzdvihnu nejvzdálenější posádku ze Slovenska, jejíž řidič auto ovládal hlavně ručním ovládáním. Po rozdání cen, někteří odjeli domů a ostatní se pustili do deštivého, ale veselého večera. Na závěr si prohlédněte naši fotogalerii a velké poděkování patří všem pořadatelům, kteří tento příjemný sraz zorganizovali.

Velká fotogalerie 12. sraz MBX/MBG 2012