Nedaleko Příbrami na letišti Dlouhá Lhota se konala Tuning Extreme Show a zároveň i poslední kvalifikační kolo AZ pneu Tuning Cup 2012.

Tuning Extreme Show

Ranní déšť a chladivé počasí mělo k letním dnům daleko, přesto na letiště v Dlouhé Lhotě nedaleko Příbrami přijelo na sedm desítek tunerů soutěžit o poslední letošní body v Tuning Cupu. Již na první pohled bylo vidět, že počet návštěvníků na tuningových  srazech klesá, a ani soutěže ve sprintu nebo Tuning Cupu návštěvníky nepřilákají.

Velká fotogalerie XV. Tuning Extreme Show

Tuning Cup

My jsme se opět hlavně zaměřili na soutěž AZ pneu Tuning Cup 2012. V Příbrami probíhalo již páté kvalifikační kolo, kde soutěžící vybojovali poslední kvalifikační body. Letos postupuje do finále pouze pět soutěžících, tak se v některých kategoriích bojuje doslova a do písmene o každý bod.

Škoda Modern Scene

Již v loňském roce byl do Škoda Modern Scena zařazen model Škoda Fabia. Letos v této kategorii před posledním kole mělo na postup celkem sedm aut. Postup měl jistý pouze Lukáš Černý se svojí červenou Fábií. Ostatní tak museli jet Příbram. A jak to dopadlo?

Velmi zajímavě. Podle našich neoficiálních výsledků, například Lukáš Šťastný letos získal jedno první a jedno třetí místo, celkem 19 bodů a výsledek je šesté nepostupové místo. O vyrovnanosti mluví i rozdíl tří bodů mezi třetím (M.Průcha) a sedmým (Fíla) v celkovém pořadí.

Ještě jedna zajímavost z pohledu na výsledky Filipa Taubnera (Fíla). Ten letos odjel všechna kola a tak se mu dva výsledky škrtají. Kdyby vynechal Pardubice, soupeři by nezískali bonusové body za více jak 10 účastníků v soutěžním kole a Filip by nakonec skončil celkově pátý a postupoval by automaticky do finále.

PRAGUE CAR FESTIVAL

Nyní všichni soutěžící čekají na oficiální výsledky a Tím i seznam postupujících na finále, které se bude konat v Praze na AZ PNEU PRAGUE CAR FESTIVAL.  Zde bude mít svoji expozici i SKODAHOME.cz. Tak nezapomeňte 1.-2.září na letňanském výstavišti.

Velká fotogalerie XV. Tuning Extreme Show