ŠKODA AUTO zahajuje prodej modelu Citigo s robotizovanou převodovkou ASG. Novinka nabízí v porovnání s ručně řazenou převodovkou vyšší komfort jízdy a může dosáhnout i nižší spotřeby paliva.

ŠKODA Citigo

Citigo lze s robotizovanou převodovkou objednat pro obě motorizace (1,0 MPI 44 kW/60 k, 1,0 MPI 55 kW/75 k), ve třech stupních výbavy Active, Ambition a Elegance.„Díky robotizované převodovce ASG je Citigo ještě atraktivnější,“ říká Petr Pečenka, ředitel společnosti ŠKODA AUTO Česká republika. „S technologií ASG, která je prostorově nenáročná, se nám podařilo vybavit i náš nejmenší model komfortní samočinnou převodovkou.“

Robotizovaná převodovka ASG

Robotizovaná převodovka ASG nabízí řidiči volbu mezi automatickým a manuálním režimem řazení. V automatickém režimu se ASG chová jako klasická samočinná převodovka. Na kulise voliče řidič najde režim „D“ (pro jízdu vpřed), „N“ (neutrál) a „R“ (pro jízdu vzad). Volba rychlostních stupňů v automatickém režimu probíhá s ohledem na dosažení co nejnižší spotřeby paliva.

ASG již od 207 400 Kč

Převodovka ASG je pro Citigo dostupná s oběma nabízenými jednotkami 1,0 MPI o výkonu 44 kW a 55 kW, s výbavami Active, Ambition a Elegance, ve tří- i pětidveřovém provedení. Pro Citigo Active se robotizovaná převodovka dodává výhradně v kombinaci se systémem ESP za příznivých 17 500 Kč, pro Ambition a Elegance, které mají ESP standardně, pak za 12 500 Kč. Zákazníci tak mohou získat vůz ŠKODA Citigo s automatickým řazením již od 207 400 Kč.

Obliba modelové řady Citigo u českých zákazníků roste. Během prvních sedmi měsíců letošního roku se pro zástupce české značky mezi minivozy rozhodlo 1 242 zákazníků. Každý třetí prodaný vůz v segmentu nejmenších automobilů byla právě ŠKODA Citigo.
Pro další