Zámek Berchtold je známý svojí přízní k veteránům. V půli září se opět zámecká zahrada zaplnila historickými vozy a motocykly.

Hotel zámek Berchtold

Nedaleko Velkých Popovic se nacházejí vesničky Kunice – Vidovice a pohádkový zámek Berchtold. Na jeho zahradě naleznete miniatury českých hradů a zámků, skřítky, kterým v půli září dělaly společnost veteráni.

Soutěž a výstava veteránů

Letošní ročník soutěže a výstavy veteránů byl vypsán pro kategorie automobil a motocykl do roku 1975. Ty se pak ještě dělily na veterány do roku 1945 a od roku 1946. Hlavní změnou byl pořadatel SKODAMOTOR.cz, jenž věnoval velmi originální ceny.

Orientační soutěž

Každý soutěžící dostal stručný itinerář tratě, a než vyjel ze zámecké zahrady, musel splnit první úkol. Tím bylo podélné přejetí prkna pravým kolem a vydal se do Svojšovic, kde bylo loutkové muzeum. Po prohlídce muzea vedla trasa do Pyšel. V areálu domu pro seniory byla další soutěž, hod míčkem. Po příjezdu zpět do zámeckého parku čekaly na soutěžící tři otázky týkající se muzea loutek. Závěrečnými úkoly bylo sestavení světla a našroubování matic na velikostí odpovídající šrouby.

Vyhlášení vítězů

V odpoledních hodinách následovalo sčítání výsledků a následné vyhlášení. K vydařenému dni na zámku Berchtold přispělo kromě organizátorů a majitelů zámku i počasí, které nechalo deštivé přeháňky někde za humny. Nyní na vás čeká fotogalerie plná veteránů.

Fotogalerie Veteráni na zámku Berchtold