Na předvánočním trhu se objeví hned několik automobilových novinek, mezi nimiž nebude chybět ani dychtivě očekávaná kompaktní limuzína Rapid. S její výrobou už Škoda Auto v Mladé Boleslavi začala a do prodeje by měla vstoupit během října. Pod stromeček si

Velké auto za malé peníze

Design nového Rapidu sice příliš neoslní, na silnici si ho asi na první pohled nevšimnete, ale jeho přednosti tkví v něčem jiném. To, čím kromě nízké ceny zaujme, je především prostornost. Měří 4,48 metru na délku a 1,7 metru na šířku, takže je pouze o trochu menší než Octavia. Z tohoto hlediska ho lze považovat za opravdu rodinný vůz, do kterého se pohodlně vejde pět cestujících. Obří kufr pak bez problémů pohltí i větší množství zavazadel.

Rapid se bude vyrábět se čtyřmi typy benzinových motorů o objemu 1,2 a 1,4 litru a dvěma diesely 1,6 TDI. Nejedná se tedy o žádný závodní vůz, ale na cesty do práce nebo rodinné výlety úplně stačí. Jste-li navíc na Škodovky zvyklí, budete se v něm cítit jako doma.

Jak ho zaplatit

Nevěříte-li na Ježíška, možná teď přemýšlíte, kde na nového člena rodiny vzít. Možností je samozřejmě celá řada, ale pokud zrovna nemáte přebytečných pár set tisíc nebo štědrou tetičku v Americe, nejsnazší nejspíš bude vzít si půjčku a tu pak postupně splácet.
Auto za 300 000 Kč se přitom už dnes nevyplatí kupovat na leasing. Výhodnější jsou spotřebitelské úvěry, které běžně poskytují jak banky, tak nebankovní instituce. Zprostředkování obvykle obstará prodejce, u kterého si vůz objednáte, takže vám odpadne většina vyřizování. Pokud byste chtěli, můžete si ale samozřejmě úvěr sjednat i sami.

Půjčka na auto Home Credit

Například Home Credit nabízí produkt s názvem Ideal Credit, což je účelový zajištěný úvěr přímo na nákup automobilu. Smlouvu lze uzavřít už na částku 30 000 Kč, přičemž není požadována žádná počáteční přímá platba. Auto na splátky si může takto pořídit jak fyzická, tak právnická osoba. Výše splátek je flexibilní a jejich úhrada probíhá podle individuálního splátkového kalendáře.

K vyřízení takovéhoto úvěru vám stačí dva doklady totožnosti a doložení stálého zdroje příjmů. To lze nejsnáze provést pomocí potvrzení o výši příjmu od zaměstnavatele, případně prostřednictvím výpisů z bankovního účtu za poslední tři měsíce, kde je vidět obdržená mzda. Nic víc po vás Home Credit požadovat nebude a hned po podepsání smlouvy si můžete pro novou Škodovku vyrazit.