Nové ŠKODA MUZEUM v Mladé Boleslavi se otevírá pro veřejnost. Zcela nově koncipovaná výkladní skříň značky na třídě Václava Klementa zve návštěvníky k poutavé procházce historií firmy: pestrou, interaktivní a multimediální.

ŠKODA AUTO

Razantní jízda 117tiletou historií automobilky ŠKODA AUTO, kterou představují automobily, filmy, současníci a dokumenty, moderně uspořádané na více než 1.800 m2 výstavní plochy v historických výrobních halách. Muzeum je mimořádné také díky novému multifunkčnímu sálu ‚Laurin & Klement Forum’ a modernímu Café-Restaurantu ‚VÁCLAV’.

Fotogalerie: Nové muzeum ŠKODA

Nové ŠKODA MUZEUM

Nové ŠKODA MUZEUM prezentuje u samotných kořenů automobilky, v Mladé Boleslavi, ve zcela nové podobě fascinující milníky podniku, který je hrdý na jednu z nejdelších tradic v automobilovém průmyslu. Vedle produktů tu hlavní roli hrají lidé a jejich velice osobní příběhy, spojené se značkou ŠKODA. Mimořádný charakter získává muzeum také díky novému sálu ‚Laurin & Klement Forum’ a díky Café-Restaurantu ‚VÁCLAV’. Multifunkční a pro akce téměř všeho druhu využitelný sál ‚Laurin & Klement Forum’ je jedním z největších svého druhu v České republice.

Návštěvník se může ponořit hluboko do historie značky: o to se postarají tří tématické oblasti se 46 historickými vozy, několika stovkami jednotlivých exponátů a historických filmů, fotografií a dokumentů. ‚Tvůrci’ nového muzea chtěli vytvořit více než ‚jen’ novou výstavní plochu. A to se podařilo vynikajícím způsobem: obsahově, díky velkému množství jedinečných exponátů; dramaturgicky, díky jasné struktuře a modernímu, interaktivnímu sdělování poznatků; architektonicky, díky napínavé inscenaci historického místa a důsledně moderní architektuře; řemeslně, díky vysoké kvalitě a preciznosti stavebního provedení.

Fotogalerie: Nové muzeum ŠKODA

„ŠKODA je jednou z automobilek s nejdelší tradicí na světě. Celý podnik je hrdý na svou historii,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Nové ŠKODA MUZEUM tuto hrdost vyjadřuje mimořádným způsobem: je současně vizitkou, místem setkávání, komunikační platformou a lákadlem – skutečné multimediální centrum, plné zážitků, souvisejících s naší značkou. ŠKODA chce v příštích letech na celém světě dále růst. Kdo chce předjíždět, musí se pravidelně dívat do zpětného zrcátka. A to teď v našem novém muzeu na historickém místě činíme fascinujícím způsobem.“