ŠKODA AUTO nyní nově řídí své aktivity v České republice z Prahy. Za tímto účelem přesouvá prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika své sídlo z Mladé Boleslavi do české metropole. Nová centrála regionu Česká republika byla dnes slavnostně otevřena.

ŠKODA AUTO Česká republika

Přesun do hlavního města je součástí rozsáhlé reorganizace operací společnosti ŠKODA v České republice. Od března letošního roku funguje ŠKODA AUTO Česká republika na domácím trhu jako samostatná prodejní organizace. Cílem nové struktury je efektivní o tuzemské obchodní partnery, péče a posílení aktivit na domácím trhu.

„Přesun je logickým a důležitým krokem v rámci naší nové struktury“, říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast prodeje a marketingu. „Prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika, vytvořená počátkem roku 2012 nám na domácím trhu značky ŠKODA umožňuje podstatně efektivněji a pružněji reagovat na požadavky našich zákazníků, říká Eichhorn.

Nová centrála Praze-Michle

ŠKODA je s velkým náskokem lídrem na domácím českém trhu. Každý třetí vůz, prodaný na v České republice, je automobil značky ŠKODA. V období od ledna do října 2012 dodala automobilka českým zákazníkům 49.400 vozů (+ 3,2%, leden – říjen 2011: 47.900). Zákazníci domácí automobilky tak v případě potřeby naleznou zastání na kterémkoliv z celkem 257 prodejních míst značky ŠKODA v České republice.

Petr Pečenka, ředitel společnosti ŠKODA AUTO Česká republika, dodává: „ŠKODA AUTO je v České republice jedničkou mezi výrobci automobilů. Proto mě velice těší, že s novým uspořádáním naší prodejní organizace vytvoříme optimální podmínky pro obchodní aktivity na českém trhu.“

V první etapě se do nové centrály v Praze-Michli přestěhovalo 56 ze současných 100 zaměstnanců ŠKODA AUTO Česká republika. Jako první se do nových kanceláří nastěhují oddělení Prodeje a Marketingu, Poprodejní služby a Rozvoj prodejní sítě. Pro pracovníky, žijící v Mladé Boleslavi, organizuje ŠKODA každodenní přepravu. Kompletní přestěhování regionu Česká republika bude ukončeno během příštích tří let. V Mladé Boleslavi zůstávají pouze zaměstnanci Zákaznického centra.