Jednou z nejvýznamnějších motoristických akcí na konci roku je vždy Motor Show Essen. Sjíždějí se sem příznivci tuninigu, Hot Rodů, Oldtimerů, ale své zde naleznou i příznivci rychlých kol.

Motor Show 2012

Ani v letošním roce jsme si nenechali ujít jednu z nejvýznamnějších motoristických akcí na konci roku Motor Show Essen. Již v úvodu, musíme konstatovat, že ten letošní patří k těm lepším za poslední čtyři roky. Na své si přišli příznivci Tuninigu, Hot Rodů, Oldtimerů, ale i milovníci rychlých kol.

Škoda v bílém

Jedna z velkých expozic patří i naší značce Škoda. Celý stánek se nesl v bílé barvě, ve které byla i většina vystavených vozů s okřídleným šípem ve znaku. Asi největšími lákadly byly nový Rapid a Citigo.  Kromě sériového Citigo se v Essenu představily  i obě studie ŠKODA Citigo DJ Car a ŠKODA Citigo Rally.  Na stánku nechyběl ani velmi úspěšný vůz Škoda Fabia S2000. O příjemnou pohodu se staraly i bílo zeleně oděné slečny, které vám rády každé auto osobně představily.

Velká fotogalerie Essen Motor Show 2012

Tuning

Srovnávat  český a německý tuning opravdu nejde. Na vozy, které by u nás snesly srovnání by stačily prsty jedné ruky. A to nemluvíme jen o tuningu moderních vozů, ale na mysli máme i upravené Oldtimery nebo v Německu velice rozšířený styl RAT.

24 hodin LeMans

Milovníci rychlých kol si mohli prohlédnout vozy, které se významně zapsaly do historie závodů 24 hodin Le Mans.  Byla zde představena stručná historie tohoto náročného závodu pomocí nesmrtelných legend, které zastupovaly značky Mercedes, Ferrari, Matra, Alfa Romeo, Ford, Porsche a další.

Oldtimery a Hot Rody

Pro příznivce  Oldtimerů je jako každý rok věnována celá jedna hala. V letošním roce jí vévodila expozice k 50ti letům vozu Porsche 911. První devětsetjedenáctky vyjely v roce 1963 a příští rok oslaví své kulaté jubileum.  Na stejném místě jako vloni jsme našli vozidla Hot Rod a opět se bylo na co koukat.

Více, než další články textu vám napoví naše fotogalerie, která vás přenese přes sedmset kilometrů od Prahy, do německého Essenu na Motor Show 2012.

Velká fotogalerie Essen Motor Show 2012