Nedlouho po uvedení další mladoboleslavské novinky do výroby, přišla i firma ABREX s modely vozu ŠKODA Rapid v měřítkách 1:43 a 1:72.

Škoda Rapid

Nový vůz Škoda Rapid má nahradit Octavii první generace a stát se pilířem růstové strategie ŠKODA 2018. Rapid upoutá svým jednoduchým a nadčasovým designem. Čisté a jednoduché linie ukazují, jakým směrem se budou ubírat i další modely s okřídleným šípem ve znaku. Hlavním znakem Rapidu je ostrá “Tornádo” linie, která jasně odděluje světlo a stín. Dalším důležitým prvkem je i prostornost, kde po otevření zavazadlového prostoru nabízí Rapid nadstandartní objem, který činí 550/1490 litrů.

ABREX

Firma Abrex je hlavní výrobcem modelů Škoda, které na trh dodává hned v několika měřítkách. Nejrozšířenějším je 1:43, kde zájemci naleznou více jak tři desítky modelů s okřídleným šípem ve znaku. Dalším měřítkem jsou osmnáctiny, kde jsou modely zpracovány až do nejmenších detailů.  U měřítka 1:24 naleznete již otevírané dveře a kapoty. Nejmenšími modely, které firma vyrábí  jsou v měřítku 1:72.

Škoda Rapid 1:43

Nás nejvíce zajímalo měřítko 1:43, kde se velikost modelů pohybuje kolem 10cm. Již na první pohled v modelu poznáme vůz Rapid a jeho boční ostrou “Tornádo” linii.  Při bližším prohlížení modelu oceníme dobře slícovaná okna včetně předních a zadních světel. Zvláště zadní partie modelu se tváří velmi přirozeně.  Určitou výtku máme k bočnímu prolisu na spodní části dveří. Zvláště horní hrana tohoto prolisu je více přiznaná, než je u skutečného vozu.  Přední pohled nám trochu kazí nepřesné tvary přední masky, zvláště místa přecházející do nárazníku a střed horní části. Naopak velmi kladně hodnotíme dvoubarevný interiér, který příjemně oživuje celkový dojem z modelu.

Škoda Rapid 1:72

Čím je model menší, tím je složitější docílit přesných detailů, které pak model dělají věrným modelem. I zde hned na první pohled poznáváme nový vůz Rapid s jeho boční ostrou “Tornádo” linii. Velmi kladně i zde hodnotíme dobře spasovaná okna, i když boční trochu zkreslují prosklenou plochu. Model i v nejmenším měřítku vypadá realisticky, pouze právě detaily mlhovek a zadních couvaček, natřené jen stříbrnou barvou působí trochu nepřirozeně.

SKODASHOME.cz známkuje

Nyní přejdeme na hodnocení obou měřítek modelu Škoda Rapid. Jak jsme již uvedli, obě měřítka vypadají velmi dobře a hned na první pohled v nich vidíme jejich předlohu. Pouze některé detaily nám nedovolují dát u obou měřítek lepší známku než lepší dvojku. Modely zakoupíte v e-shopu Abrex a Škoda Rapid rozšíří vaší sbírku škodovek.