Rakouská Jänner rallye je úvodní soutěží Mistrovství Evropy a současně i Mistrovství České republiky. Na startu bude stát celkem šest vozů Škoda Fabia S2000.

Škoda Motorsport

4.ledna na Jänner rallye se startovním číslem jedna odstartuje loňský mistr MMČR Jan Kopecký v továrním voze Škoda Fabia S2000. Vloni na této soutěži vyhrál a jak sám říká, při obhajobě bude záležet na podmínkách a počtu chyb, které posádka udělá.

Škoda Fabia S2000

Na startu se objeví celkem šest vozů Škoda Fabia S2000, za jejíž volantem bude sedět i další favorit, kterým je domácí matador Raimund Baumschlager (st.č.5).

Nováčkem za volantem vozu Škoda Fabia S2000 bude loňský mistr Evropy kategorie 2WD Jan Černý.  Jak sám říká „Do prvních soutěží ale musíme nastoupit s pokorou, protože přeci jen jedeme  pro nás s novým autem. Nemůžu se ale už dočkat, až odstartujeme“.

Za volanty dalších vozů Škoda Fabia S2000 usednou Antonín Tlusťák (st.č.7), Jaromír Tarabus (st.č.15) a Roman Odložilík (st.č.16). Na startu jako vloni bude chybět se svojí Fábií Roman Kresta, který v loňském MMČR skončil na druhém místě.

Jänner rallye

Asi největšími konkurenty na trati 250 kilometrů dlouhé soutěže budou jezdci s vozy Peugeot 207 S2000, které budou řídit Bryan Boffier (st.č.2), Francois Delecour (st.č.3) nebo náš Pavel Valoušek. Nesmíme ale zapomenout ani na našeho Václava Pecha (st.č.9) se svým Mini Cooper S2000 1,6T nebo výborného Rakušana Beppo Harracha (st.č.8) s Mitsubishi Lancer Evo X R4.