Automobilka Škoda chystá nové SUV. Po úspěšném kompaktním SUV Yeti, má v roce 2016 přijít i velké SUV, které se má podle neoficiálních informací jmenovat „SNOWMAN“.

ŠKODA Snowman

Poslední číslo časopisu Svět Motorů přineslo informace o novinkách s okřídleným šípem ve znaku. Asi tou nejzajímavější je kresba nového velkého SUV, které se má jmenovat „SNOWMAN“. Podle neoficiálních informací se jeho výroba o rok opozdí a na trh přijde až v roce 2016.

Tornado linie

Přední část SUV Snowman ponese charakteristické znaky nových škodovek, včetně masky a ostře řezaných světel. Novinku vyznačují ostré hrany s jasnou Tornado linií, která i zde má oddělovat světlo a stín. Do velkého motorového prostoru by slušel i koncernový šestiválec.

Velké asijské trhy

Snowman se má hlavně zaměřit na asijské státy včele s Čínou, pro kterou vznikl i prodloužený Yeti. V základním provedení bude SUV pětimístné, ale má se objevit i škodovácká premiéra v podobě sedmimístného uspořádání.

Dovoz do ČR

Předpokládá se, že evropské trhy ovládne Yeti, a naopak asijské Snowman. Z těchto důvodů se i spekuluje kde se bude vyrábět. V úvahu přichází montáž v Bratislavě (zde se vyrábí Touareg a Q7) nebo v Rusku.