Letošním lákadlem zimních ŠKODA Parků se staly vozy Škoda Rapid a horká novinka Škoda Octavia třetí generace. O druhém únorovém víkendu se SKODAHOME.cz vypravil na ŠKODA Park do Klínů v Krušných Horách, kde se představila i skupina Nightwork.

ŠKODA Park

V letošním roce již běží čtvrté pokračování zimních ŠKODA Parků. Letošním lákadlem jsou statické vozy Škoda Rapid a horká novinka Škoda Octavia třetí generace. K jízdním testům jsou připraveny vozy s pohonem všech kol Škoda Superb 4×4 a Škoda Yeti 4×4. V zimním ŠKODA Parku byl otevřen i ŠKODA Butik – zóna věnovaná ŠKODA Originálnímu příslušenství a dárkovým předmětům. 

NightWork – Klíny, Krušné hory

SKODAHOME.cz si pro svoji návštěvu vybral zimní ŠKODA Park v Krušných horách v lyžařském areálu Klíny. Sami jsme se chtěli přesvědčit o průběhu akce, a pro tento účel nám Škoda auto zapůjčila vůz Škoda Yeti 1,8 TSI 4×4. O ŠKODA Parku jsme se dozvěděli již několik kilometrů před lyžařským střediskem Klíny, kde nás cestou provázely naváděcí cedule „ŠKODA PARK“. Po zaparkování našeho Yetiho (v areálu je dostatek parkovacích míst), jsme se vydali do samotného centra ŠKODA Parku.

Ač byl ŠKODA Park umístěn na dost velkém svahu, odvedli organizátoři při stavbě velký kus práce. Zájem o testovací jízdy s vozy Škoda Superb 4×4 a Škoda Yeti 4×4 byl velký a vozy byly neustále v pohybu. Mimo jízd byly pro účastníky připravené i různé soutěže (např. nasazování řetězů), které moderoval Martin Dejdar. Ve ŠKODA Parku se nenudily ani děti. Pro ty bylo připraveno hned několik akcí a nejzajímavější bylo „Chyť si svého Yetiho“.

Vrcholem celé akce bylo vystoupení skupiny NightWork, která naplnila ŠKODA Park doslova k prasknutí. Lyžaři přestávali drtit kopec a čtyřsedačková lanovka částečně osiřela.  V tu dobu se v areálu nacházelo kolem dvou tisíc návštěvníků a další stále přijížděli. Jak nám sdělil ředitel ŠKODA AUTO Česká republika Petr Pečenka, průměrně se letos ŠKODA Parků zúčastňuje v průměru 2.500 návštěvníků.

ŠKODA Yeti 1,8 TSI 4×4

ŠKODA AUTO na akci ŠKODA zimní park zapůjčila vůz s pohonem všech kol ŠKODA Yeti 1,8 TSI 4×4. Hned po prvních kilometrech nás zaujala pružnost a tichost koncernového motoru 1,8 TSI s výkonem 118 kW. Z Prahy jsme vyrazili po mokré silnici, ale při stoupání na Klíny se cestě objevila souvislá, zledovatělá vrstva sněhu. Zde se naplno projevily přednosti pohonu všech kol a jistota Yetiho na tomto povrchu. Navíc jsme s vozem zajeli i na čerstvě zasněženou cestu a protáhli ho i hlubším sněhem. Příjemná byla i průměrná spotřeba 7,6 litru na 100 km. I zde Yeti obstál a na české hory je tím pravým vozem s okřídleným šípem ve znaku. 

Velká fotogalerie Zimní ŠKODA Park – Klíny Krušné hory