Dlouho bylo ticho po pěšině, ale teď už je vše jasné…s radostí oznamujeme, že ani v roce 2013 nebude na české tuningové scéně chybět dlouhodobá soutěž Show&Shine! A navíc zakončená dvoudenním finálovým kláním, které se uskuteční 31. 8. – 1. 9. v rámci

Meguiar´s Show&Shine

Soutěž Meguiar´s Show&Shine 2013 je společným projektem organizátorů pražské výstavy a společnosti Escape6, s.r.o., která se stala jejím generálním partnerem. A o co nám všem vlastně jde? Chceme si s vámi prostě užít několik tuningových akcí a hlavně pražské finále, na kterém budete mít jedinečnou možnost změřit síly s tunery z několika evropských zemí. Meguiar´s Show&Shine není volným pokračováním soutěže Tuning Cup, jak by se mohlo na první pohled zdát. Částečně z ní vychází a je pravda, že jako bonus jsme pro ty úplně nejlepší přichystali krásné poháry, ale byli bychom rádi, abyste je brali jen jako třešničku na dortu. Hoďte rivalitu za hlavu – hlavním cílem je se sejít, užít si pohodový den a podívat se, co na svých vozech udělali podobně nakažení jedinci.

Určitě vás zajímá oficiální kalendář

Setkat se s námi můžete celkem na pěti akcích, z nichž první čtyři slouží jako kvalifikace na finále:

27. 4.         Autosport&Tuning Show Hradec Králové
25. 5.         Big Shock Tuning Meeting Olomouc
15. 6.         RelaxMeeting Pardubice
10. 8.         Tuning Extreme Show Příbram
31. 8. – 1. 9.    International Prague Car Festival – finále

Meguiar´s Show&Shine má na každé z uvedených akcí vyčleněn svůj vlastní prostor, v němž chceme poskytnout majitelům pěkných a vkusně upravených vozů klidné prostředí pro jejich prezentaci. Co se týká samotné organizace, ve zkratce postačí následující – žádná povinná registrace, žádné startovné, žádná omezení.

Ani v soutěžních kategoriích určitě nebudete mít zmatek. Na každém ze základních kol vyhlásíme TOP 10 nejlepších vozidel srazu a nebude chybět ani speciální cena Meguiar´s pro nejlépe „vydetailovaný“ vůz. Na pražském finále počet cen ještě ztrojnásobíme. Naším cílem není rozdat co nejvíce pohárů, ale ocenit ty nejlepší. V minulosti byla zvykem spousta kategorií rozdělených podle značky, země původu nebo stáří vozu. Možná o ně nepřijdete, ale to už záleží jen na pořadatelích srazů, jestli Meguiar´s Show&Shine doplní svou vlastní soutěží. Meguiar´s Show&Shine totiž rozhodně nemá ambice nahrazovat soutěž Tuning Cup, která si po dlouhých osmi letech dává pauzu.

International Prague Car Festival

Zbývá nám ještě vysvětlit, jak je to vlastně s kvalifikací na International Prague Car Festival. Možnosti jsou celkem tři, ale jen první dvě vám dávají 100% jistotu. Stačí vám: 

•    umístění v TOP 10 nejlepších vozů v některém ze základních kol soutěže (Všichni ocenění automaticky získávají voucher na účast na finále.)

•    získat voucher přímo od organizátorů výstavy (Voucher lze získat pouze na akcích z kalendáře Meguiar´s Show&Shine 2013, které slouží jako kvalifikace na finále. Na těchto akcích budou přítomni také organizátoři finále, kteří budou po celý den procházet prostory srazu a kontaktovat majitele zajímavých vozů. Pokud máte zájem zúčastnit se výstavy International Prague Car Festival 2013 a zároveň finále Meguiar´s Show&Shine s mezinárodní účastí, neměli byste alespoň na jednom základním kole chybět! Organizátoři vám na místě rádi poskytnou všechny potřebné informace)

•    registrace na email cars@praguecarfestival.cz, a to nejpozději do 30. 7. 2013 (Pozor, jedná se pouze o doplňkovou možnost! Registrace přes email vám totiž automaticky nezaručuje účast. Vybírají se pouze nejzajímavější vozy, které doplní finalisty Meguiar´s Show&Shine a zahraniční hosty akce. Finální potvrzení účasti takto registrovaných vozů proběhne cca 14 dnů před akcí. V případě naplnění kapacity nebudou registrovaná vozidla na akci pozvána, přednost mají účastníci některého ze základních kol! Pokud tedy chcete mít jistotu účasti, určitě vyrazte na některý ze srazů z kalendáře Meguiar´s Show&Shine 2013.)

Tak tolik základní informace o Meguiar´s Show&Shine 2013. Určitě si nezapomeňte prostudovat také oficiální pravidla, která jsou jen o trošku delší než tento článek. A pokud vás bude cokoliv zajímat, napište nám na oficiální facebookové stránky (Meguiar´s Show&Shine ČR) nebo náš email info@tuningcup.cz. Více informací naleznete také na www.tuningcup.cz a www.meguiars-czech.cz.

Text: Aleš Darebník
Foto: www.tuningcup.cz