Firma MICHELIN je číslo 1 mezi evropskými výrobci vysokovýkonných a sportovních automobilů. 1 ze 4 automobilů vyšší třídy je vybaven pneumatikami MICHELIN.

Škoda Superb

Ještě na konci minulého tisíciletí by se většina lidí od plic zasmála, že vozy Škoda budou potřebovat vysokovýkonné a sportovní pneumatiky. Ale s nástupem modelu Superb, použitím výkonných koncernových motorů přišla i nutnost montovat odpovídající pneumatiky. A právě pro segment těchto vozů připravila firma MICHELIN vysokovýkonné a sportovní pneumatiky Michelin Pilot Sport 3 a loňskou novinku Michelin Primacy 3.

Již sto let číslo 1 v oblasti inovací

Michelin si na trhu s pneumatikami drží své výsadní postavení již více než sto let. Základem jeho předního působení jsou hodnoty, ze kterých vychází při vývoji svých pneumatik: vynikající znalosti a zkušenosti, kvalita a inovační technologie. Díky blízkému partnerství s nejprestižnějšími značkami, účasti v nejrůznějších soutěžích a neustálému výzkumu a vývoji svých produktů, Michelin den ode dne zvyšuje odborné znalosti v oblasti vysokovýkonných pneumatik. Pneumatiky pro všechna vysokovýkonná vozidla od supervýkonných vozidel se sportovní úpravou po závodní vozidla vycházejí z tisíců kilometrů najetých na celosvětových závodních dráhách a z nadstandardních požadavků na výkon, a nabízejí tak nezapomenutelný požitek z jízdy. Naši konstruktéři vytvářejí pneumatiky pro nejvýkonnější a nejrychlejší vozidla pro vzrušující jízdní zážitky!

Michelin Pilot Sport 3

Hlavní charakteristiky  vysokovýkonných  a sportovních  Michelin Pilot Sport 3 jsou požitek z jízdy, bezpečnost a dlouhá životnost včetně designu, který zvyšuje celkovou image vozidla. Cílovými zákazníky nejsou jen majitelé sportovních vozů Bugatti, Porsche, nebo luxusní Rolls Royce, Audi A8, ale i střední třída, do které patří i Škoda Superb či VW Passat.

Sportovně zaměřeným vozidlům a vysovýkonným sedanům zajišťuje intenzivnější požitek z jízdy. Klíčovými výhodami pneumatiky Michelin Pilot Sport 3 je větší jízdní stabilita v zatáčkách, kratší brzdná dráha na mokré vozovce, citlivější reakce na řízení či nadprůměrnou energetickou a nadstandartní životnost prověřenou více než 10 nepřerušenými vítězstvími v závodech 24 hodin Le Mans.

Michelin Primacy 3

Společnost Michelin je v gumárenském průmyslu již od roku 1889 a nyní přichází na trh s novou pneumatikou Michelin Primacy 3. Jedná se o novou pneumatiku, která skutečně „rozumí“ dopravním nehodám a otevírá novou éru v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Jméno  Primacy 3, je odrazem jejích vlastností, kde zlepšuje bezpečnost ve třech základních oblastech.

V porovnání se čtyřmi hlavními konkurenty značky, nabízí pneumatika MICHELIN Primacy 3 nejlepší přilnavost k povrchu při brždění na mokru a při průjezdu zatáčkou na mokrých silnicích.  Dalším důležitým příkladem nadřazenosti je i výsledek testu zastavení ze 100km/h na nulu, kde pneumatika Michelin Primacy 3 zastavila o 2,2 m kratší vzdálenosti, než její konkurence. Zároveň uspoří po dobu životnosti 70 litrů paliva, což se rovná přibližně ceně jedné nové pneumatiky.