Prostor ve své nejkrásnější podobě s nejmodernější technikou pohonu všech kol. Ceny začínají na 569.900 Kč za model ŠKODA Octavia Combi 4×4 s naftovým motorem 1,6 TDI/77 kW ve výbavové verzi ‚Ambition’. Oficiální uvedení na český trh proběhne koncem červn

ŠKODA Octavia Combi 4×4

„Modelová ofenzíva značky ŠKODA vstoupila do dalšího kola,“ říká Petr Pečenka, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „S modelem Octavia Combi 4×4 přicházíme na trh se třetí verzí nové generace řady Octavia v průběhu několika měsíců.“ Ať už s pohonem předních nebo všech kol: Octavia Combi představuje prostor ve své nejkrásnější podobě a nabízí přitom kvality vozu střední třídy za cenu vozu kompaktního. „S novou Octavií Combi 4×4 budeme dále upevňovat dobrou pozici, kterou si na domácím trhu vybudoval předchozí model, který už dnes patří k nejprodávanějším vozům s pohonem všech kol na českém trhu. Od roku 2005 se pro model Octavia s pohonem všech kol rozhodlo více než 17.000 českých zákazníků,“ říká Pečenka. Mezi tradičně silné trhy modelu ŠKODA Octavia Combi 4×4 patří také země jako Švýcarsko, Německo, Rakousko, Rusko nebo Norsko.

Ceník nového modelu ŠKODA Octavia

Prostor ve své nejkrásnější podobě s nejmodernější technikou pohonu všech kol

Velkorysá nabídka prostoru, dynamický design, maximální funkčnost, inovativní bezpečnostní a komfortní systémy, nízká spotřeba, řada ‚Simply Clever’ detailů a pro značku ŠKODA typicky atraktivní poměr ceny a užitné hodnoty, to vše jsou charakteristické rysy, kterými zaujme nová ŠKODA Octavia Combi 4×4. Výjimečné kvality má také použitá technika pohonu všech kol a s tím spojené výjimečné jízdní vlastnosti na různých typech povrchu. Spotřeba verzí s pohonem všech kol je podstatně nižší než u předchozí generace, v případě vznětového motoru až o 14 procent. Umožňuje to až o 40 kg nižší hmotnost, zlepšení techniky pohonu všech kol a použití úsporných motorů.

Tři motorizace: 1,6 TDI/77 kW; 2,0 TDI/110 kW; 1,8 TSI/132 kW

Nová ŠKODA Octavia Combi 4×4 je k dispozici se dvěma vznětovými motory a jedním benzinovým agregátem. Motor 1,6 TDI/77 kW má kombinovanou spotřebu 4,5 l/100 km, emise CO2 činí 119 g/km. Tento motor je dodáván s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou. Motor 2,0 TDI/110 kW s pohonem všech kol dosahuje spotřeby 4,9 l nafty /100 km, resp. emisí CO2 v hodnotě 124 g/km. I zde je k dispozici ručně řazená šestistupňová převodovka. Přeplňovaný zážehový motor 1,8 TSI/132 kW bude v nabídce v kombinaci s automatickou šestistupňovou převodovkou DSG. Kombinovaná spotřeba činí 6,7 l/100 km, emise CO2 156 g/km.

Ceník nového modelu ŠKODA Octavia

Zdokonalená spojka Haldex páté generace

Nová ŠKODA Octavia Combi 4×4 má pohon všech kol se zdokonalenou spojkou Haldex páté generace. V rozmezí několika milisekund reaguje na všechny myslitelné vlivy a zlepšuje aktivní bezpečnost a dynamiku jízdy. Za normální situace je poháněna pouze přední náprava. Nastane-li potřeba přenosu vyššího točivého momentu, pohon zadních kol se plynule připojí. V případě nutnosti je však možné přenést téměř 100 % točivého momentu na kola zadní nápravy. Systém pohonu všech kol je aktivní už předtím, než dojde k prokluzu. Ztráta trakce je tak téměř vyloučena. V porovnání se systémem, který byl dosud v modelu Octavia používán, je pátá generace spojky Haldex o 1,4 kg lehčí.

Nová Octavia Combi 4×4 je vybavena elektronickou uzávěrkou diferenciálu (EDS) a rozšířenou funkcí XDS. EDS a XDS jsou aktivní na přední i zadní nápravě a zajišťují optimální rozdělení hnacího momentu na všechna čtyři kola. XDS umožňuje neutrální chování vozu v zatáčkách při dynamickém stylu jízdy.

Objednávky na nový vůz Octavia Combi 4×4 přijímají od 4. dubna 2013 všichni autorizovaní obchodníci ŠKODA AUTO v České republice.