ŠKODA je letos již popáté hlavním partnerem největší série závodů horských kol na světě ‚Kolo pro život’. První z 15 závodů roku 2013 se koná 27. dubna v Letech u Prahy. Česká automobilka bude závod podporovat i v budoucnu: partnerství bylo prodlouženo do

Kolo pro život

Pro značku ŠKODA je spolupráce se seriálem ‚Kolo pro život’ důležitou součástí strategické sponzorské podpory cyklistiky, vedle mezinárodních akcí, jako je ‚Tour de France’. „Již popáté v řadě jsme partnery této skvělé sportovní akce,“ říká Petr Pečenka, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „Naše značka má i dlouhou cyklistickou tradici, nakonec i historie společnosti začala před téměř 118 lety výrobou jízdních kol. ‚Kolo pro život’ nadchlo jak profesionály, tak rekreační sportovce. O to více nás těší, že naše spolupráce bude pokračovat minimálně do roku 2015,“ říká Pečenka.

Kolo pro život je největším seriálem horských kol na světě. V uplynulých třinácti ročnících se závodu účastnilo na 160 000 profesionálních i amatérských závodníků, z toho více jak 20 000 v roce 2012. První závod roku 2013 se koná 27. dubna v Letech u Prahy. Do září bude následovat dalších 14 závodů v celé České republice.

ŠKODA AUTO podporuje největší seriál závodů horských kol

Při 14. ročníku klasického závodu horských kol bude značka ŠKODA hodně vidět. Do akce jsou zapojeni také místní obchodníci značky ŠKODA: centrem propagačních aktivit budou atraktivní nové modely. ŠKODA v průběhu série představí zásadně přepracovaný model ŠKODA Superb. Inovovaná vlajková loď značky zažila před několika dny svou světovou výstavní premiéru v rámci Volkswagen Group Night v Šanghaji, v předvečer Shanghai Auto Show. Nová ŠKODA Superb zaujme novým výrazným vzhledem, nabídkou místa, svěžím interiérem, nízkou spotřebou a moderními prvky komfortní a bezpečnostní výbavy.

S novým vydáním špičkového modelu automobilka pokračuje v největší modelové ofenzívě ve své historii. Jen v letošním roce uvede česká automobilka na trh osm nových nebo zásadně přepracovaných modelů.

ŠKODA Octavia a ŠKODA Rapid

V rámci série ‚Kolo pro život’ představí ŠKODA také novou generaci modelu ŠKODA Octavia a nový rodinný model ŠKODA Rapid. Nová Octavia byla na počátku tohoto roku úspěšně uvedena na český trh. Rapid doplnil modelovou paletu značky ŠKODA už na podzim 2012. Oba modely mají pro splnění růstových cílů automobilky klíčový význam.

‚Kolo pro život’ se orientuje na profesionály, amatéry a rekreační sportovce všech věkových kategorií. Každý závod se skládá z několika tratí s různým stupněm obtížnosti. Závodí se ve dvanácti dětských kategoriích a ve 14 kategoriích pro dospělé.

Vedle svých nejnovějších modelů automobilka v rámci cyklistických závodů představí také své aktivity na poli motoristického sportu: V 3D-simulátoru soutěžního speciálu ŠKODA Fabia Super 2000 mohou návštěvníci akce virtuálně vyrazit na trať rally. Pozornost bude věnována také atraktivní nabídce ŠKODA originálního příslušenství a nových jízdních kol a cyklistického oblečení z aktuální kolekce ‚ŠKODA Collection‘.

ŠKODA vylosuje dva VIP-zájezdy na Tour de France 2014

Dalším lákadlem je i hlavní cena v internetové soutěži, věnovaná společností ŠKODA – VIP-cesta na ‚Tour de France 2014‘ pro dvě osoby. Soutěžit je možno na internetových stránkách www.kolopro.cz.

Kalendář závodů seriálu Kolo pro život 2013

27. 4. Trans Brdy České spořitelny (Lety u Prahy)
11. 5. Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO (Mladá Boleslav)
18. 5. Jestřebí hory České spořitelny (Úpice – Havlovice)
28. 5. Pražské schody – Memoriál Roberta Bakaláře (Praha)
8. 6. Orlík Tour Kooperativy Orlík (Vystrkov)
22. 6. Vrchlabí – Špindl Tour ŠKODA AUTO (Vrchlabí)
29. 6. Kouty MTB maraton České spořitelny (Kouty nad Desnou)
6. 7. Bikemaraton Drásal České spořitelny (Holešov)
27. 7. Praha – Karlštejn Tour České spořitelny (Praha – Velká Chuchle)
3. 8. Šumavský MTB maraton České spořitelny (Zadov)
17. 8. Karlovarský AM bikemaraton ŠKODA AUTO (Karlovy Vary)
24. 8. Manitou Železné hory České spořitelny (Chrudim)
31. 8. Ještěd Tour Kooperativy (Liberec – Vesec)
7. 9. Plzeňská padesátka České spořitelny (Plzeň)
14. 9. Valtické cyklobraní Kooperativy (Valtice)
28. 9. Oderská Mlýnice České spořitelny (Klokočůvek u Oder)