Letos již po jedenadvacáté podpoří ŠKODA jako hlavní partner Mistrovství světa v ledním hokeji konané ve dnech od 3. do 19. května 2013. Nedílnou součástí letošních bojů o titul ve Švédsku a Finsku bude nová ŠKODA Octavia Combi. Současně s uvedením oblíbe

45 nových vozů ŠKODA Octavia Combi

ŠKODA o sobě opět dává vědět při příležitosti konání jedné z nejvýznamnějších sportovních akcí světa. Česká automobilka podporuje Mistrovství světa v ledním hokeji organizovaného Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) již od roku 1993. Angažmá společnosti je tak nejdelším hlavním sponzoringem v historii sportovních mistrovství světa. Tento rekord byl v loňském roce oficiálně zaznamenán do Guinessovy knihy rekordů. V roce 2013 podporuje česká automobilka Mistrovství světa po jednadvacáté, tentokrát s flotilou 45 nových vozů ŠKODA Octavia Combi pro přepravu mezi jednotlivými sportovišti.

Rekord: nejdelší sponzorství v historii sportovních mistrovství světa

„Lední hokej je důležitým pilířem globální strategie sponzoringu společnosti ŠKODA a trvale posiluje image a povědomí o značce,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Naše aktivity v rámci letošního Mistrovství světa jsou součástí aktuální kampaně v rámci modelové ofenzívy. Současně s oficiálním uvedením modelu na trh bude nová Octavia Combi zajišťovat mobilitu funkcionářů a hostů Mistrovství světa,“ dodává Vahland. Nová Octavia Combi bude od května postupně uváděna na jednotlivé trhy. Třetí generace nejprodávanějšího modelu značky ŠKODA reprezentuje prostor v jeho nejkrásnější podobě a přesvědčí vysokou funkčností, inovativními technologiemi a dynamicky elegantním designem.

Spojení s ledním hokejem posiluje image a povědomí o značce ŠKODA

Logo značky ŠKODA ve středovém kruhu ledové plochy je již dávno symbolem Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF. Logo ŠKODA je však k vidění i na mantinelech, na přilbách a trikotech českého, slovenského a norského týmu. Přímo u ledových ploch arén ve Stockholmu a Helsinkách bude přitahovat pozornost nová limuzína ŠKODA Octavia a nová ŠKODA Octavia Combi. Kromě toho ŠKODA nabízí i bohatý doprovodný program v okolí arén ve Stockholmu a Helsinkách.

„2013 IIHF WM App powered by ŠKODA“

Mimořádný servis pro fanoušky představuje aplikace „2013 IIHF WM App powered by ŠKODA“. Ta poskytuje fanouškům všechny informace týkající se Mistrovství světa bezplatně přímo do chytrých mobilních telefonů nebo tabletů.

Flotila oficiálních vozů během 21 let urazila zhruba 5,2 milionu kilometrů

Tradičně jezdí při Mistrovství světa IIHF všichni funkcionáři a hosté ve vozech značky ŠKODA. Flotila, která se každoročně skládá ze 40 až 50 automobilů, pokořila v uplynulých 21 letech přibližně 5,2 milionů kilometrů. To odpovídá zhruba 125 cestám kolem světa – a to bez jediné poruchy.

Pro společnosti ŠKODA je sponzoring MS v ledním hokeji dlouhodobou záležitostí. Už v roce 2012 prodloužila automobilka svou smlouvu s hokejovou federací IIHF do roku 2017. „V příštích letech chceme i nadále růst a zejména posilovat naši pozici na mezinárodním poli. Mistrovství světa v ledním hokeji je jedna z nejznámějších každoročně konaných sportovních akcí a je skvělým místem pro zviditelnění značky a jejích produktů,“ zdůrazňuje šéf společnosti ŠKODA AUTO.