Srazy u našich západních sousedů jsou přeci jen na vyšší úrovni, než naše a dostat se třeba na VW-Boxenstop VW-Treffen in Zwickau do zóny VIP, je již samo úspěchem.

VW-Boxenstop

V německém městečku Zwickau, v Stadthalle se dne 28.4.2013 konal další ročník VW-Boxenstop. Na cestu se vydal i Radek se svojí Škodou 120 LS.  Rozhodl se, že se nechce krčit někde venku v koutě, ale rád by Němcům ukázal své „eLeSo“ v plné parádě přímo v hale mezi těmi nejlepšími.

ŠKODA 120 LS

Na sraz lze přijet jen tak bez registrace, ale „eLeSo“ zkusil štěstí, a dostal se jako VIP kára do haly, po předchozí přihlášce přes e-mail to přeci jen vyšlo. Poštou přišel dopis, a v něm vysněná VIP karta za příznivou cenu 13eur. Oproti našim srazům je pro účastníky připravena voda k umytí auta na prostorném dlážděném místě. Pro již zmíněné VIP byla k výstavě připravena hala a pro ostaní venkovní asfaltové parkoviště.
 
Cesta z Prahy měřila nějakých 270 km a  bohužel skoro celá byla zkrápěna deštěm. Naštěstí, jak už jsme psali, na místě byla připravená hadice s vodou, takže silná pohoda. U VIP vjezdu každý účastník dostal tašku, v ní 2 samolepky pořádajícího klubu VW Deepflyers Zwickau, velký plakát, šňúrka na krk s jejich logem, papíry k prezentaci a znak VW (origo díl). 

Nyní již na řadu přišlo naaranžování eLeSa a vyčkání porotců. Ti byli z auta neskutečně vedle a jednoduše řečeno – nechápali. Jak sám Radek řelk „hodně mě jejich reakce potěšila, zvláště okamžik kdy auto pochválili“.
 
Následovala procházka po parkovišti, pozdravení známých (bohužel jen Němců) a k naprosté spokojenosti přišla na řadu obligátní opečená bílá klobása s pivkem.  Po nafocení haly přišla na řadu ještě venkovní plocha, na které se též nacházely zajímavé kousky. Počasí se umoudřilo a dorazil velký počet aut, nafotili jsme z našeho pohledu jen ta nejzajímavější.

Radek „eLeSo“ neodjel s prázdnou

Radek své eLeSo přihlásil mimo své kategorie (Škoda-ostatní) i o nejstarší vůz srazu. Jak nám sám pak řekl „Zkusil jsem i štěstí získat pohár za nejstarší vůz, ale o pár měsíců mi utekl. Odvezl si ho VW Golf I z roku 4/1978 moje LS je 7/1979“.  Celkem bylo rozdáno přes 120 pohárů v různých kategoriích rozdělených podle značek a typů. Radek si nakonec v kategorii Škoda-ostatní vybojoval hodně ceněné 1.místo.

Když mu redaktoři SKODAHOME.cz pogratulovali, Radek dodal „Sraz můžu každému jen doporučit, je to klidné, pohodové setkání milovníků koncernu VW a hlavně žádný STRES !!!“.

Nakonec již jen pohodová cesta domů provázená sluníčkem, které podtrhlo úspěšný a spokojený víkend.

Námět a foto : eLeSo

Velká fotogalerie VW-Boxenstop