ŠKODA si díky tovární posádce Jan Kopecký/Pavel Dresler druhým místem na legendární Rally Korsika upevnila vedení v šampionátu ERC.

Škoda Fabia S2000 druhá

Také 56. ročník asfaltové soutěže na středomořském ostrově Korsika nabídnul skvělou podívanou. Hlavní roli v dramatickém boji o vítězství hrálo po oba dny počasí, které přinášelo na úpatí zasněžených korsických hor dešťové přeháňky.

Jan Kopecký

„S počasím to zde bylo opravdu těžké, jednou sucho, jednou pršelo, jednou bylo vlhko. Ale to platilo pro všechny stejně. Byl to skvělý boj s Bryanem Bouffierem“, říká Jan Kopecký a dodává: „Po čtyřech odjetých soutěžích máme tři vítězství, jedno druhé místo a vedení v ERC. S tím můžeme zcela jistě žít.“

Deštivá Rally Korsika

Kvůli dešťovým přeháňkám bylo všech 11 rychlostních zkoušek opravdovou výzvou pro všechny týmy. Jan Kopecký se s podmínkami vypořádal skvěle a s ohledem na souboj o titul nepodstupoval zbytečné riziko. Stejně jako loni skončil na Korsice celkově druhý.

ŠKODA s Kopeckým navýšila vedení v ERC

Ve dvou rychlostních zkouškách byl Kopecký nejrychlejší a po oba dny dokazoval svou neuvěřitelnou vytrvalost. V celkovém hodnocení ERC navýšil své vedení na druhého Craiga Breena a je na nejlepší cestě k letošnímu titulu ERC.

Evropský šampionát pokračuje další soutěží 27. – 29. června Geko Ypres Rally v Belgii.