O víkendu, kdy ulice Monte Carla hostily vozy Formule 1 a ovál ve Staré cihelně slavnou Indianapolis 500, přesunula se soutěž Meguiar´s Show&Shine 2013 z Hradce Králové na letiště v Olomouci.

Tuning Olomouc

Dostavení zde si dala převážně moravská část tunerů, ba nechybělo ani pár světlých výjimek z Čech a Středočeského kraje. Počasí ke všem účastníkům bylo nevídaně milé – nepršelo, byť všude okolo letiště byly hlášeny dešťové přeháňky a někde i vytrvalý déšť. I tak díky tomu, se na letiště sjelo nemalé množství úpravců aut a milovníků rychlých kol.

O poháry na několika frontách

O poháry a trofeje se bojovalo v několika soutěžích – 2. kolo Meguiar´s Show&Shine, Tuning liga, Moravský tuning pohár, sprinty na 200m, a další. Na sraz celkem přijelo 455 aut.

Meguiar´s Show&Shine

Nás nejvíce zajímala soutěž Meguiar´s Show&Shine. Její vyhlášení bylo naplánováno na 15:30, kdy se u hlavního pódia začaly tvořit hloučky nedočkavců. Ze všech soutěžních vozů bylo dle slov organizátora vybráno 17 aut do užšího finále, a z něho posléze vykrystalizovalo deset nejlépe upravených aut srazu – TOP 10. Doplňková cena pro nejvyčištěnější vůz následně připadla jedenáctému šťastlivci.

Prague Car Festival

Vrchol sezóny lze očekávat 15.6.2013 , kdy se do paddocku na dostihovém závodišti v Pardubicích sjedou ta nejlépe upravená auta z celé republiky. Právě zde se uskuteční 3. kolo Meguiar´s Show&Shine 2013, které je další z nominací na podzimní výstavu Prague Car Festival v Letňanech.

Fotogalerie Tuning Meeting Olomouc

Text a foto: Fíla