Již poosmnácté je ŠKODA oficiálním vozem mezinárodního operního festivalu Smetanova Litomyšl. Největší český festival klasické hudby pod širým nebem se letos v rodišti skladatele Bedřicha Smetany koná už po pětapadesáté, a to od 13. do 30. června. Centrem

ŠKODA AUTO Česká republika

Jedním z hlavních pilířů sponzorské strategie značky ŠKODA je vedle podpory velkých mezinárodních akcí v oblasti sportu také spolupráce s významnými festivaly v České republice. „Festival Smetanova Litomyšl patří už řadu let mezi vrcholné události v české hudební kultuře,“ říká Petr Pečenka, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „Těší nás, že již poosmnácté můžeme přispět ke zdárnému průběhu této renomované akce,“ dodává Pečenka.

ŠKODA Superb a Octavia

Těžištěm sponzorské podpory společnosti ŠKODA je poskytnutí pěti stříbrných vozů značky ŠKODA, čtyř vozů Superb a jednoho vozu Octavia. Malá flotila bude využita pro přepravu umělců, oficiálních hostů a organizátorů festivalu. V rámci festivalu představí automobilka návštěvníkům navíc také aktuální modelovou paletu, včetně nových modelů Rapid, Octavia a zásadně přepracovaného modelu Superb. V roce 2013 uvede automobilka celkem osm nových nebo přepracovaných modelů – více než kdykoli předtím v historii podniku.

ŠKODA Muzeum

Navíc se mohou návštěvníci těšit na soutěž o atraktivní ceny, při které budou odpovídat na otázky z oblasti hudby a automobilismu. Jednou z cen je také návštěva výrobních provozů automobilky ŠKODA v Mladé Boleslavi včetně prohlídky nového ŠKODA Muzea.

ŠKODA AUTO už řadu let podporuje významné kulturní projekty na domácím trhů. Z této oblasti lze jmenovat spolupráci s Českou filharmonií a podporu Národního divadla, stejně jako podporu Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně.