Již jedenáctý ročník Classic Škoda Weekend letos startoval od Škoda Muzea v Mladé Boleslavi a cíl byl v kempu Bílý Kámen u Máchova jezera.

Classic Škoda Weekend

První setkání (nultý ročník) vozů Škoda kategorie E,F,G  se uskutečnilo v roce 2002 a již rok nato se jel první ročník Classic Škoda Weekend. Loňský desátý ročník již pořádal  1. Pražský klub historických vozidel v AČR a Classic Car Krožek a změnou byl i start, který nebyl v Mladé Boleslavi, ale přesunut do Vrchlabí.

Škoda Muzeum

Letošní již XI. Classic Škoda Weekend opět pořádaný 1. Pražský klub historických vozidel v AČR a Classic Car Krožek opět startoval z Mladé Boleslavi. Účastníci se sjeli před Muzeem  Škoda, a po jeho prohlídce vyrazili do kempu Bílý Kámen u Máchova jezera.

Český ráj

Trasa z Mladé Boleslavi vedla přes  Sobotku  Českým rájem okolo hradu Hrubá Skála až do Pelechova u Železného Brodu, kde byl čas na občerstvení. Zároveň si účastníci mohli prohlédnout muzeum Autoškoly. Vystaveny zde byly trenažér, motocykl s dvojím ovládáním, ale také historie řidičských průkazů, kterým se v době na začátku minulého století říkalo Vůdčí list.

Mimoň letiště Hradčany

Další část trasy vedla z Železného brodu přes  Frýdštejn,  Hodkovice nad Mohelkou, Náhlov a se zvýšenou opatrností po cyklostezce až do Mimoně na letiště Hradčany. To je známo z natáčení filmu Tmavomodrý svět nebo z velkých tuningových srazů Mimoňské války. Zde si někteří  vyzkoušeli  jízdní vlastnosti svých miláčků, nebo jen zapózovali před starými hangáry fotografům.

Bílý kámen u Máchova jezera

Z Mimoňského letiště vedla trasa kolem Hradčanského rybníku, dále kolem Břehyňského rybníku až do cíle XI. Classic Škoda Weekend, který se nacházel v kempu Bílý kámen u Máchova jezera.  Až sem dorazil i nejstarší účastník Škoda 430 z roku 1930. Ta je stále v původním stavu, kterému se říká vozy s patinou času.

V kempu ještě proběhl kvízeček, jehož otázky mapovaly zajímavosti na trase. Pak již pořadatelé počítali a předali všem účastníkům pamětní plaketu. Nezapomněli ani na vítěznou posádku, která převzala putovní pohár.

Velká fotogalerie XI. Classic Škoda Weekend