Smolný konec dobře rozjetého soutěžního dne pro Seppa Wieganda a Franka Christiana. Německé duo odstartovalo nadějně do prvního dne italské rally – po prvních šesti rychlostních zkouškách figurovali oba na druhé pozici klasifikace WRC-2. Technický problém

ŠKODA Motorsport

„Začátek nebyl úplně jednoduchý,“ říká Wiegand. Pauza po portugalské rally byla dost dlouhá. Zkoušeli jsme najít správný rytmus a rychlost, abychom mohli postupně zrychlovat – a přitom neudělat chybu,“ vysvětluje Wiegand.
 
Po šesti zkouškách byl sice vedoucí Robert Kubica znatelně vpředu, ale Wiegand s Christianem se na druhém místě drželi pódiových šancí.

ŠKODA Fabia Super 2000

Technický problém na poslední páteční erzetě bohužel donutil Wieganda předčasně odstavit svůj vůz Fabia Super 2000. „Nevím, jestli za to může příliš mnoho prachu, kterému jsme byli vystaveni před poslední erzetou, ale chtěli jsme mít jistotu, a tak jsme raději zastavili, abychom mohli případně pokračovat v sobotu v rámci super rally,“ doplňuje Wiegand. Následná analýza problému v servisu odhalila, že další pokračování na italské rally již je bohužel není možné.