Ani letos tomu nebylo jinak a na Karlově náměstí v Kolíně přijely veteráni. Jela se zde již 29. Kolínská plaketová jízda, jejíž hlavním směr vedl do města Kácov.

Kolínská plaketová jízda

Svůj název Plaketová jízda získala proto, že každý z účastněných po dojezdu obdrží pamětní plaketu. Soutěž je vypsána pro veterány do roku 1970. Hodnotí se v kategoriích motocykly do roku M1 – 1945, M2 – 1970 a automobily do roku A1 – 1945, A2 – 1970, A3 – Wartburg.

Pořadatelé na každý rok připravují nějaké ty novinky. Mění trať, kterou obohacují různými úkoly. Letos se jednalo o výletní jízdu s časovým limitem pro každou etapu. Současně účastníci plnili různé soutěžní úkoly, včetně jízdy zručnosti.

Pivovar Klácov

První etapa vedla přes malebné vesničky v okolí Kolína až do městečka Kácov. Zde byla připravena prohlídka místního pivovaru, kde každý z účastníků obdržel jeden litr piva. Následoval oběd, prohlídka zámku a kdo chtěl, mohl i navštívit soukromé muzeum motocyklů.

S blížící se třetí hodinou začali pořadatelé připravovat jízdu zručnosti. Ta odstartovala druhou etapu, která opět přibližně měřila 40 km s časovým limitem.

Křížovkou do Kolína

Hlavním cílem druhé etapy bylo sledovat podle itineráře na něm vytyčené body,a na nich hledat odpověď na vepsané otázky. Odpovědi se pak vyplňovaly do přiložené křížovky a tajenka byla hlavním úkolem odpoledne.  Kdo správně vyplnil všechny řádky, vyšel mu kdysi známý český výrobce motocyklů TROJAN A NÁGL.

Karlovo náměstí v Kolíně

Po dojezdu do cíle na Karlovo náměstí v Kolíně následovalo odevzdání startovních čísel a soutěžních výkazů. Ani tentokrát na startu nechyběl zástupce SKODAHOME.cz „OLIN“ se svým eMBéGéčkem.  Na horké sedadlo navigátora opět usedl vnuk Tomášek (4,5 roku) a dovedl posádku na devátém místě. Vítězství v kategorii A2 si odvezl Martin se svým modrým eMBéčkem.

Velká fotogalerie 29. Kolínská plaketová jízda