Rallyová legenda Freddy Loix získala pro značku ŠKODA suverénní triumf ve své rodné Belgii. I přes obtížné povětrnostní podmínky slaví se svým spolujezdcem Fredericem Miclottem vítězství systémem start-cíl. Yper Rally byla šestým podnikem ERC, jehož hodno

ŠKODA Fabia S2000

„Dream-Team je zpět. Jsem velmi šťastný – moje osmé vítězství v této rally a z toho třetí pro značku ŠKODA“, říká Loix v cíli: „Nebylo jednoduché kontrolovat jízdu až do konce. Ale našli jsme dobrý rytmus a zůstali plně koncentrovaní. Auto bylo fantastické.“ Po vítězstvích v letech 2010 a 2011 je to pro „Fast-Freddyho“ třetí triumf pro mladoboleslavské barvy na domácí asfaltové rally.

ŠKODA Belgie

Základ pro svůj obnovený úspěch položil Loix hned na začátku. Po prvním místě v kvalifikační zkoušce, která se jela v rámci ERC vůbec poprvé právě v Belgii, zvítězil v pěti ze šesti rychlostních zkoušek v první páteční den. Se solidním, více než minutovým náskokem, se zkušený rutinér vyvaroval v sobotu zbytečného rizika a s přehledem si dojel pro osmé yperské vítězství.

Rallyová legenda Freddy Loix

„Hodně to na trati klouzalo. Ale cítili jsme se po celou dobu ve voze skvěle a neudělali chybu“, konstatuje Loix. V cíli byl znatelně rychlejší než druhý Bryan Bouffier. Tradiční Ypres Rally byla s celkově 297,93 kilometry nejdelší soutěží letošního ERC.

Triumf Loixe s Miclottem byl tentokrát umožněn také díky podpoře ŠKODA Belgie. „Velký dík patří všem mechanikům a členům týmu ŠKODA Motorsport za špičkovou podporu. Kromě toho bych rád poděkoval také belgickému zastoupení značky ŠKODA“, komentuje Loix.

25. do 27. července v Rumunsku

Jak rychlá je ŠKODA na všech površích ukázali letos Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem. Při čtyřech letošních startech slavili vítězství v Rakousku, na Kanárech a Azorech a dojeli druzí na Korsice. České duo je tak v polovině šampionátu se 146 body na špici ERC. Další soutěž evropského mistrovství se jede od 25. do 27. července v Rumunsku.