Již podruhé jsme se zúčastnili srazu pro vozy s okřídleným šípem ve znaku u našich západních sousedů. Letos se konal v městečku Pobershau 5. Internationales Škoda Treffen.

5. IST 2013

Jak se již stává tradicí, v městečku Pobershau u našich západních sousedů se začátkem července sjíždějí vozy s okřídleným šípem ve znaku. Koná se zde sraz vozů Škoda a letos to byl již 5. Internationales Škoda Treffen. Od soboty do neděle přijelo na čtyři stovky škodovek. Oproti loňsku, se polepšilo i počasí a kdo nepoužil krém, poznal i sílu sluníčka.

ŠKODA  Auto DE

Již je tradicí, že hlavním partnerem srazu je německý dovozce vozů Škoda. Letos zde opět představil takřka kompletní řadu škodovek, včetně nové Octavie Combi.  K vidění byla i výstavní maketa vozu Škoda Fabia Super2000, s níž posádka S. Wiegand – F. Christiian úspěšně zasahuje do bojů v Mistrovsví světa rally v kategorii WRC-2.

Classic versus tuning

Na 5. Internationales Škoda Treffen nepřijíždějí jen nové škodovky, ale i jako na srazu SKODAHOME.cz  i starší ročníky (Škoda Octavia, Škoda Felicia, Škoda 110R, Škoda 120 a další). A rozdělit spravedlivě mezi stará a nová-natuněná auta třicet pět ocenění, nelehký úkol pro pořadatele. Nakonec ve večerních hodinách došla porota k výsledku a pět kousků putovalo i do České republiky.

O vozech které byly na srazu, asi nejvíce napoví naše fotogalerie, ale opět zde převládaly vozy specifikace RS. Na mezinárodní sraz nedojela auta jen z Německa a Čech, ale i ze Slovinska nebo Holandska.

SKODAHOME.cz na 5. ITS

Spolupráce mezi Internationales Škoda Treffen a SKODAHOME.cz se projevila již před srazem, a na srazu se objevily u stánků i české překlady. Za to čeští návštěvníci mohou poděkovat Radkovi „eLeSo“, který tak usnadnil orientaci na srazu Čechům neznalých německého jazyka.

Část výpravy z Čech odjela již v pátek právě se zmíněným „eLeSem“. Ostatní včetně dvou „Olinových“ veteránů až v sobotních dopoledních hodinách.  Nakonec na 5. ITS přijelo na dva tucty škodovek z České republiky.

Při předávání ocenění jsme odtajnili datum podzimního srazu. Tím si Vás všechny, co čtete reportáž, dovolujeme pozvat na již 17.sraz SKODAHOME.cz, který se bude konat 12.10.2013 v tradičním Trio Campu Dolní Chabry.

Velká fotogalerie 5. Internationales Škoda Treffen