S dvěma triumfy ze dvou soutěží nastupuje továrně podporovaný tým ŠKODA MRF jako favorit do Rally Queensland v Austrálii (od 12. do 14. července). Ve třetím podniku letošního asijsko-pacifického šampionátu (APRC) chtějí obě ŠKODA posádky Esapekka Lappi/Ja

ŠKODA Fabia S2000

„Vítězstvím v Nové Kaledonii jsme získali dobré body do šampionátu a do Rally Queensland tak jdeme s odhodláním. Bude to však opět tvrdý boj,“ říká Gill. Indický rutinér je po svém triumfu ve druhé soutěži na čele hodnocení jezdců. V úvodní rally na Novém Zélandu skončil druhý za týmovým kolegou Lappim. Mladý Fin cestuje, po vypadnutí na Nové Kaledonii, nyní do Austrálie s patřičnou motivací.

ŠKODA byla úspěšná v Austrálli už loni

„Chceme srovnat účet za Novou Kaledonii a pokračovat tam, kde jsme začli na Novém Zélandu“, komentuje Lappi: „Opět to pro nás bude vstup do neznáma, ale máme dobré auto a dobrý tým. Těšíme se na tuto výzvu.“ Rally se jede v půvabném prostředí Sunshine Coast severně od Brisbane. Jezdci musí v 21 rychlostních zkouškách zvládnout přes 200 kilometrů. ŠKODA byla úspěšná v Austrálli už loni, kdy vyhrál Chris Atkinson s vozem ŠKODA Fabia S2000.

Šampionát APRC

Pro značku ŠKODA je vstup do APRC důležitým krokem v rámci růstové ofenzívy na mezinárodních trzích. Do roku 2018 chce ŠKODA navýšit své celosvětové prodeje na nejméně 1,5 milionu vozů ročně a silně přidat zejména na růstových trzích Asie. „APRC, jako jeden z nejdůležitějších šampionátů v regionu, nám umožňuje prezentovat značku ŠKODA širokému publiku,“ říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva společnosti ŠKODA zodpovědný za technický vývoj.