Mekou vozů s okřídleným šípem ve znaku je Mladá Boleslav, kde se každoročně u ŠKODA Muzeum sjíždějí raritní embéčka MBX a MBG.

Sraz MBX/MBG

Teploty nám příjemně klesly a v Mladé Boleslavi u ŠKODA Muzea se o víkendu sjely nestárnoucí embéčka. Pořádal se zde již 14. sraz MBX/MBG 2013, na který přijeli na dvě desítky soutěžících a předvedli zde své vozy MB, MBG a dvoudvéřové MBX.

ŠKODA Muzeum

Sraz začal již v pátek, kdy byla na programu komentovaná prohlídka nově zrekonstruovaného ŠKODA Muzea. Následně se účastníci přesunuli do autokempu v nedalekých Kosmonosech, kde páteční večer zakončilo příjemné, ač trochu mokré posezení u táboráku.

Sobota ve znamení muzeí

Sobotní den se probudil do krásného azurového počasí a embéčka se opět začala sjíždět ke ŠKODA Muzeu. Pro soutěžící zde byl připraven i první úkol (slalom s vozíkem) a dva trenažéry (čelní náraz, převrácení s vozem) UAMK. Před polednem odjela celá kolona spanilou jízdou na oběd do Bakova nad Jizerou.

Po jídle následoval start do první etapy, ve které každý soutěžící plnil tři samoúkoly. Cíl a krátký odpočinek byl v Rabakově, kde se nalézá Muzeum historických motocyklů JAWA, které jsou doplněny úžasnou sbírkou starých cedulí a plechovek.

Druhá etapa vedla opět českými malebnými vesničkami s cílem v Luštěnicích Restaurace Cadilac. Na místním parkovišti poté proběhla soutěž jízdy naslepo, při které měl řidič zavázané oči a spolujezdec ho navigoval. Ti, co měli odjeto, se šli podívat do muzea amerik.

Do cíle se opět jela spanilá jízda a v kempu v Kosmonosech se již připravovalo předání cen. Nejzajímavější cenou, kterou dostal každý účastník srazu, byla pravá stará cihla z rekonstruovaného ŠKODA Muzea.

… sobotní táborák

Po rozdání cen následoval opět příjemný večer u táboráku, který doplnily buřty, pivo, slivovice … Hlavní dík za velmi podařený sraz patří celé rodině Zlámalů a zvláště Ondrovi a jeho kamarádům, za doprovod při spanilé jízdě.

Velká fotogalerie 14. sraz MBX/MBG 2013