Pouze několik málo dnů zbývá do termínu netradiční motoristické výstavy International Prague Car Festival, na které návštěvníci uvidí přes 250 unikátních exponátů a bohatý doprovodný program. V čele zájmu jistě bude stát jediný WRC speciál v České republi

Fordu Fiesta WRC Martina Prokopa

Kromě dvou účastí na podzimní akci Setkání mistrů se jedná o první oficiální prezentaci tohoto exklusivního rally speciálu v ČR. Ten je ale pouze pomyslnou třešničkou na dortu vedle mnoha závodních speciálů, supersportů, automobilů pro speciální disciplínu EASYDRIFT, kterými se návštěvníci budou moci i svézt, nebo třeba několika vozů účastnících se závodu Diamond Race. Mezinárodní účast je zastoupena především v kategorii tuning, která nabídne také soutěž Nations Cup a finále celoročního seriálu Meguiar´s Cup za účasti několika detítek automobilů.

SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz

Již v loňském roce se na Prague Car Festival objevila expozice SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz, která představila vozy ŠKODA z let 1927 – 2006. V letošním roce v expozici SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz si budete moci prohlédnout vozy Škoda classic cars (Škoda 1000 MBG, MBX, 100, soutěžní 110R a 130RS, 120, Favorit). Současné modely bude zastupovat nová Škoda Superb.

Novinkou bude druhá expozice SKODAHOME.cz, ve které naleznete veterány s velkým “V” české výroby. Lahůdkou budou prvorepublikové vozy Praga Piccolo (1930), Waltr (1934), Aero 1000 (1934) a Tatra. Zajímavostí bude opět replika Porsche 550 Spyder (1955) na podvozku Škoda a Škoda Octavia Super z roku 1960.

Další vozy SKODAHOME.cz naleznete na tuningové scéně jejímiž stálicemi jsou Radek “eLeSo”(Škoda 120 LS) nebo Fíla (Škoda Fabia Combi), kteří si letošní postup vybojovali v soutěži Meguiar´s Show&Shine. Nebudou chybět ani Tony (Škoda Favorit MTX) a legenda, Olinova červená Fabia, která si již užívá zaslouženého důchodu :).

Prague Car Festival

Doprovodný program je směsicí zábavy pro pány, dámy i děti. Jízdy driftem nebo v elektromobilu, módní přehlídky a soutěže miss, pro děti pak závody na šlapadlech, trenažery a simulátory. Vedle toho mnoho soutěží, kurzy fotografování, volba Tuning Girl a další. O tom, že však nejde vždy jen o zábavu, ale také o pomoc ostatním, svědčí sobotní přítomnost mobilní stanice pro dárcovství krve, kterou zajišťuje Ústřední vojenská nemocnice v Praze.

To vše můžete zažít ve dnech 31.8. až 1.9. na výstavišti PVA Expo Praha. Více informací na www.praguecarfestival.cz a facebooku.