ŠKODA AUTO představila svůj první hatchback v silném tržním segmentu nižší střední třídy

„ŠKODA AUTO udržuje své tempo. Nový Rapid Spaceback je milníkem v historii naší značky – jako náš první hatchback mezi kompakty nám otvírá dveře do nejsilnějšího tržního segmentu v Evropě,“ říká předseda představenstva ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Naše mladistvá novinka tuto třídu obohacuje v mnoha ohledech: k oblíbené karoserii typu hatchback přidává kvality typické pro vozy ŠKODA. To vše ve svěžím a dynamickém designu.“

Fotogalerie nového modelu ŠKODA Rapid Spaceback

Rapid Spaceback rozšiřuje nabídku vozů značky ŠKODA mezi modely Fabia a Octavia. Svým svěžím a dynamickým stylem cílí zejména na mladé zákazníky a rodiny. Zaujme jasným, výrazným vzhledem; od konkurenčních modelů se odlišuje vizuálně i funkčností. Nabídkou místa pro cestující stanovuje měřítka v třídě kompaktních hatchbacků. K tomu nabízí mnoho praktických „Simply Clever“ prvků. ŠKODA Rapid Spaceback přijíždí na evropské trhy se čtyřmi benzinovými a dvěma naftovými motory. Výkonová paleta moderních agregátů sahá od 55 kW do 90 kW.

ŠKODA Rapid Spaceback je nejmladší novinkou uvedenou v rámci největší modelové ofenzívy historie automobilky. Jen v roce 2013 přijde na trh celkem osm nových nebo modernizovaných vozů značky ŠKODA. Mladoboleslavská automobilka přitom stále proniká do nových segmentů trhu. Naposledy rozšířila svou modelovou paletu o vozy Citigo a Rapid a připravila tak novou nabídku pro nové zákazníky. V rámci „Růstové strategie ŠKODA 2018“ chce značka dosáhnout zvýšení prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně.

Fotogalerie nového modelu ŠKODA Rapid Spaceback

http://youtu.be/wPqEsfNmBk8