ŠKODA Rapid Spaceback

ŠKODA Rapid Spaceback sází na čistý vzhled, který na první pohled osloví sportovním a dynamickým vzhledem. Velkorysé prosklení dveří, třetí boční okno mezi sloupkem C a D přidává vozu na světlosti a dobrému výhledu ven. Panoramatická střecha, která dosahuje až na záď je nejen stylová, ale i funkční neboť nabízí průhledovou plochu na oblohu 1 210×780 mm. Sportovní charakter ŠKODA Rapid Spaceback dotváří design zádě, kdy široká koncová světla svítí do tmy znamením značky ŠKODA, tedy písmenem C. ŠKODA Rapid Spaceback nabízí velkorysý prostor, ačkoliv je takřka o 18 cm kratší než Rapid, kdy před koleny je místo 64 mm a objem zavazadlového prostoru je 415 l a při sklopení zadních sedadel 1 380 l.

Bezpečnost ve vysoké úrovni

Rozsáhlý bezpečností paket zahrnuje čelní, boční a hlavové airbagy. Objednat je možné asistenta rozjezdu do kopce, kontrolu vzduchu v pneumatikách nebo xenonové světlomety a mlhové světlomety s Corner funkcí. S modelem Rapid Spaceback je na trh poprvé uváděno elektromechanické zařízení C –EPS, kdy otáčení volantu napomáhá programově řízený elektromotor, který pracuje v závislosti na aktuální rychlosti. Odpadá tak hydraulický prvek a výhodou je tak nižší hmotnost a menší konstrukční rozměry.

Motorizace Rapid Spaceback

Při zahájení prodeje bude Rapid Spaceback nabízen se čtyřmi benzínovými motory a dvěma naftovými. S modelem Rapid Spaceback tak zažívá premiéru, v modelové řadě Rapid, naftový motor 1,6 TDI/66 kW. Uváděná spotřeba při variantě Green Line Rapid Spaceback s motorem 1,6 TDI/66 kW a manuální převodovkou, je 3,8 l / 100 km. Kromě manuální převodovky je nový agregát k dispozici s dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou DSG. Benzínové motory zahrnují čtyři jednotky, kdy s manuální převodovkou je kombinován tříválec 1,2 MPI / 55 kW a čtyřválec 1,2 TSI s výkony 63 kW a 77kW. S dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou DSG je motor 1,4 TSI/ 90 kW. ŠKODA Rapid Spaceback bude brázdit na evropských silnicích od října 2013, kdy si předváděcí jízdu modelu Rapid Spaceback si můžete již dnes objednat u prodejce Auto Poly, který vozy ŠKODA servisuje a prodává.

http://youtu.be/IPRsUwulOp8